x close

Aceeaşi privire neschimbată de-a lungul a nouă decenii. Fotografii de colecţie cu regele Mihai I

de O.P.    |    25 Oct 2013   •   10:10
Aceeaşi privire neschimbată de-a lungul a nouă decenii. Fotografii de colecţie cu regele Mihai I Galerie foto (13) Foto: familiaregala.ro

Majestatea Sa Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-mamă Elena.

Prima domnie a MS Regelui Mihai I a început în 1927, după moartea bunicului Său, Regele Ferdinand I. Regele-copil a fost tutelat de o Regentă condusă de unchiul Său, Principele Nicolae al României.

După venirea pe Tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930 şi după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai a rămas în grija tatălui Său, devenind din ce în ce mai închis în sine şi mai gânditor. Mihai I a primit titlul de Mare Voievod de Alba Iulia.

În urma abdicării tatălui Său, la 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I.

Din biroul său de la Versoix şi, începând cu 2001, din cel de la Bucureşti, Regele Mihai a militat pentru interesele României şi pentru eliberarea acesteia de sub dictatura comunistă şi, după 1989, pentru intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană. Majestatea Sa a încurajat respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economiei de piaţă, păstrarea culturii naţionale, respectarea adevărului istoric, respectarea şi garantarea proprietaţii private, consolidarea statului de drept şi a democraţiei în ţara noastră.

Daţi CLICK pe fotografiile din galeria de mai sus pentru a vedea imagini inedite cu Majestatea Sa Regele Mihai I de-a lungul timpului.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

Regele Mihai I
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati