Antena 3 CNN Actualitate Cultură Actriţa Juliette Binoche, premiată de UniFrance pentru contribuția la splendoarea cinematografiei

Actriţa Juliette Binoche, premiată de UniFrance pentru contribuția la splendoarea cinematografiei

Actriţa Juliette Binoche, premiată de UniFrance pentru contribuția la splendoarea cinematografiei
20 Ian 2018   •   13:04

Actriţa Juliette Binoche a fost premiată de UniFrance, instituţia care se ocupă de promovarea cinematografiei franceze în întreaga lume, pentru a fi contribuit la "splendoarea" acestei industrii care anul trecut a avut încasări în străinătate de 468 de milioane de euro, cu 82 % mai mult decât în 2016, relatează sâmbătă EFE.

"Este o artistă care nu se teme de nimic", a spus despre Binoche preşedintele acestei instituţii, într-o ceremonie desfăşurată vineri la Ministerul Culturii din Paris.

Gala a cuprins o trecere în revistă a filmografiei lui Juliette Binoche, instituţia evidenţiind cariera prolifică a artistei născute la Paris, care include un premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, obţinut în 1997 pentru filmul "Pacientul englez".

Binoche care se află într-un turneu de promovare a noului său film 'Un beau soleil intérieur', în regia lui Claire Denis, a recunoscut emoţionată până la lacrimi că, deşi a primit numeroase premii în întreaga lume, faptul de a fi omagiată în propria ţară "este cu totul altceva".

UniFrance a înfiinţat acest premiu în 2016, an în care i-a recompensat pe distribuitorul italian Andrea Occhipinti (Lucky Red) şi pe producătorii Aton Soumache şi Dimitri Rassam (On Entertainment), responsabili ai filmului "The Little Prince" .

În 2017 institutul a acordat acelaşi premiu actriţei franceze Isabelle Huppert şi distribuitorului chinez La Pekang

×
Subiecte în articol: cinematografie film
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close