Antena 3 CNN Actualitate Cultură Află cât de multe ştii cu Ghidul de Cultură Generală de la FINANCIARUL!

Află cât de multe ştii cu Ghidul de Cultură Generală de la FINANCIARUL!

Află cât de multe ştii cu Ghidul de Cultură Generală de la FINANCIARUL!
05 Mar 2009   •   09:45

FINANCIARUL şi Editura LITERA lansează vineri, 6 martie, o provocare tentantă ? aceea de a vă testa cunoştinţele de cultură generală contra celui mai redutabil adversar: ENCYCLOPÆDIA BRITANNICA. ?Ghidul de cultură generală ? Întrebări şi răspunsuri? este o carte fascinantă, care vă deschide drumul spre minunata lume a cunoaşterii. Propunerea editorilor de la ENCYCLOPÆDIA BRITANNICA se adresează atât amatorilor de concursuri, cât şi tuturor celor care, indiferent de vârstă, doresc să ştie mai multe. Aşa că Încercaţi-vă puterile şi veţi vedea cât de multe ştiţi şi câte mai aveţi de aflat.

?Când ai dubii, caută În Encyclopædia Britannica. Toate cunoştinţele omeneşti (When in doubt, look it up in the Encyclopædia Britannica. The sum of human knowledge)? era sloganul publicitar folosit Încă din 1911, atunci când a fost lansată cea de-a unsprezecea ediţie a celebrei lucrări. Şi atunci, ca şi acum, metoda Întrebărilor şi răspunsurilor este una dintre cele mai atractive şi populare metode de dobândire a informaţiilor. Volumul oferit de Financiarul include 1000 de întrebări din cele mai diferite domenii: artă, cultură, geografie, istorie, literatură, mitologie, ştiinţă, sport şi laureaţi ai Premiului Nobel. Răspunsurile sunt susţinute de explicaţii concise şi bine documentate, care vă vor stimula imaginaţia şi curiozitatea. În plus, rubrica ?Ştiaţi că...? aduce, pe fiecare pagină, informaţii inedite.

Dacă vreţi să aflaţi cine a creat statueta care se Înmânează odată cu premiile Oscar sau care a fost marşul revoluţionarilor români de la 1848, citiţi capitolul de Artă, cultură şi mitologie.
Verificaţi dacă Geografia este punctul dvs. forte: Ştiţi care este staţiunea turistică din România atestată documentar Încă din anul 153?
Întrebările din capitolul dedicat Istoriei vă vor purta de-a lungul timpului, oprindu-se În momente cheie pentru omenire. Cine este Întemeietorul Gestapo-ului, temuta forţă de represiune a celui de-al Treilea Reich sau ce premier român, militar de carieră, a fost Înlăturat de la putere În cadrul unei lovituri regale de stat, sunt doar câteva dintre ele.
Dacă vă place să citiţi, atunci capitolul dedicat Literaturii vă va reaminti de scriitori celebri şi vă va oferi informaţii inedite despre viaţa şi opera acestora. Veţi afla cine este faimosul scriitor englez care a lucrat cu Poliţia Imperială Indiană sau ce scriitor român a fost apropiat al ideologiei Mişcării Legionare, de care ulterior s-a distanţat.
Capitolul al cincilea al volumului este dedicat Premiului Nobel şi câştigătorilor acestuia. Aflaţi În ce domeniu al fizicii a primit Albert Einstein premiul în 1921 sau cine a primit Premiul Nobel pentru analizele sale inovatoare asupra economiilor şi pieţelor financiare.
Cine este savantul român care a făcut descoperiri importante În domeniul turboreactoarelor sau ce determină grupa sanguină a unei persoane sunt doar două dintre Întrebările pe care vi le propune capitolul de Ştiinţă.
Daca sunteţi interesat de Sport şi de performanţele obţinute În acest domeniu, capitolul şapte vă va ajuta să vă puneţi la punct cu cele mai importante informaţii, de la anul când a avut loc primul Campionat Mondial de Fotbal până la numele atletei din România, medaliată cu aur la 2 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi care a câştigat vreme de 10 ani toate concursurile la care a participat.

Encyclopædia Britannica, cea mai veche enciclopedie generală de limbă engleză, este o lucrare de referinţă şi una dintre cele mai credibile surse de informare, pentru toate domeniile, de la ?originile universului şi până la evenimentele de astăzi şi tot ce s-a Întâmplat Între timp?, după cum susţin autorii săi. Prima ediţie a enciclopediei a apărut În perioada 1768-1771. Printre savanţii care au contribuit de-a lungul timpului la realizarea Encyclopædia Britannica se numără Albert Einstein, Sigmund Freud, Marie Curie, dar şi scriitorii Bertrand Russell, T.H. Huxley şi George Bernard Shaw. Cea mai nouă ediţie a enciclopediei a fost tiparită În 2005.

Pachetul ziar + carte "Ghidul de cultură generală" costă 12 lei şi se distribuie Împreună cu ediţia din 6 martie a Financiarului.
Dupa best-seller-urile ?Putin şi noua Rusie?, ?Eşecul În afaceri. 10 reguli de urmat?, ?Ghidul de cultură generală? este o nouă lectură captivantă oferită cititorilor săi de Financiarul, cel mai tânăr cotidian economic. Alături de Almanahul Crizei şi Ghidul Marilor Contribuabili, Financiarul a lansat proiecte editoriale distincte şi de anvergură: colecţia de articole Harvard Business Review, Enciclopediile Marea Istorie Ilustrată a Lumii şi Descoperă Lumea plus colecţia Ghiduri Turistice Vizuale. FINANCIARUL este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

Financiarul.com


×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close