Antena 3 CNN Actualitate Cultură Andrea Camilleri, creatorul inspectorului Montalbano, a murit la 93 de ani

Andrea Camilleri, creatorul inspectorului Montalbano, a murit la 93 de ani

Andrea Camilleri, creatorul inspectorului Montalbano, a murit la 93 de ani
Sursa foto: foto: Rai.it
18 Iul 2019   •   00:11

Andrea Camilleri, celebrul autor italian al seriei cu inspectorul Montalbano, a murit la Roma la varsta de 93 de ani, scrie CNN.

Scriitorul se afla în stare critică în spitalul Santo Spirito din Roma, de când a suferit un stop cardiac luna trecută.

Condițiile critice din aceste zile s-au înrăutățit în ultimele ore, compromițând funcțiile sale vitale", a anunțat spitalul într-o declarație adresată CNN. "Pentru a respecta voința Maestrului și a familiei sale, înmormântarea va fi privată".

Seria cu inspectorul Montalbano a lui Camilleri a fost tradusă în 32 de limbi și a ajuns la audiența internațională de televiziune într-o adaptare a radiodifuzorului italian RAI.

 

Născut în Porto Empedocle, Sicilia, în 1925, Camilleri și-a petrecut cea mai mare parte a vieții profesionale ca regizor și scenarist la RAI. Cariera lui de geniu al romanelor polițiste nu a decolat pana la 70 de ani.

Cu toate acestea, cărțile sale s-au vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume, potrivit agenției de știri ANSA.

"Nu credeam ca am imaginatie suficienta pentru o astfel de serie lungă, dar am reușit să o fac", a declarat Camilleri pentru ANSA la 20 de ani de la publicarea primei sale cărți din seria Montalbano.


 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close