Antena 3 CNN Actualitate Cultură Atenţie, se cântă Mozart la metrou!

Atenţie, se cântă Mozart la metrou!

Atenţie, se cântă Mozart la metrou!
27 Ian 2007   •   20:06

Arta a coborât la metrou! Bucureştenii, care au călătorit, la orele prânzului, pe sub pământ, s-au bucurat de un concert live, de muzică clasică. Ideea aparţine teatrului Masca, şi îşi propune să îi apropie pe oameni de cultură, chiar şi atunci când aşteaptă metroul. Acorduri în sol major de Mozart şi tangouri încântă auzul călătorilor din staţia de metrou Unirii. Cvartetul Muşchetarii iese pentru a doua oară să-şi arate măiestria.

Talentaţii muşchetari sunt elevi ai liceului de muzică George Enescu. Sunt fericiţi că îşi pot demonstra talentul şi că oamenii se arată încântaţi.

Ideea aparţine teatrului Masca şi de aproape patru ani face parte din proiectul ?Oraşul de sub oraş". Spectacole de dans, teatru şi concerte, desfăşurate pe scenele de la metrou.

?Transformăm spaţiile metroului în soluţii de informare culturală, de acces la fenomenul cultural solid şi îi facem pe oameni să se relaxeze mai mult?, spune Mihai Mălaimare, directorul teatrului.

Bucureştenii vor avea parte de asemenea surprize aproape în fiecare weekend. Organizatorii promit ca la primăvară spectacolele să iasă şi la suprafaţă.

Observator

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close