Antena 3 CNN Actualitate Cultură "E timpul românilor". Sondajul care arată că românii încă apreciază tradiţia şi istoria

"E timpul românilor". Sondajul care arată că românii încă apreciază tradiţia şi istoria

"E timpul românilor". Sondajul care arată că românii încă apreciază tradiţia şi istoria
Sursa foto: Foto: ehow.com
19 Sep 2012   •   14:40

Într-o lume condusă de modernism, apare întrebarea firească: cine îşi mai aminteşte de tradiţie? Ei bine, recensământul valorilor româneşti realizat de CCSB în cadrul campaniei "E timpul românilor" la iniţiativa Intact Media Group şi Muzeului Ţăranului Român arată că încă apreciem lucrurile care ne-au marcat istoria şi evoluţia.

Sondajul arată clar. Românii rămân tradiţionalişti. Măcar în declaraţii. Astfel că România înseamnă pentru ei locul în care s-au născut, iubire, bunăstare.

"Întotdeauna va fi loc pentru valori tradiţionale în societatea românească. O trecere spre modernitate, pe urmă dăm năvală prea mult în modernitate şi ni se apleacă, cum se zice la ţară, şi atunci faci un pas mic, un pas mai mare înapoi şi începi să-ţi aduci aminte de unde ai plecat" explică sociologul Mirel Palada.

Iar tradiţia pentru români înseamnă strămoşi, obiceiuri, costume populare sau sărbători. Şi cum să nu ne placă tradiţia, când sărmăluţele cu mămăligă nu se compară cu burgerul sau hot dog-ul american...

"Întotdeauna ajungi să valorizezi un lucru, să ţii cu adevărat la ceva abia când îl pierzi. Te duci în Italia, Spania sau Noua Zeelandă şi ţi se face un dor de mici şi de ciorbă de burtă şi de sarmale şi de Eminescu şi de toate componentele" a mai declarat sociologul Mirel Palada.

Că scot sau nu drapelul, cifrele confirmă: 84% dintre respondenţi sunt mândri că sunt români.

Studiul a fost realizat în luna mai ca iniţiativă a Intact Media Group.


×
Subiecte în articol: CCSB Intact Media Group Mirel Palada
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close