Antena 3 CNN Actualitate Cultură Film despre trecutul comunist al lui Ion Iliescu

Film despre trecutul comunist al lui Ion Iliescu

Film despre trecutul comunist al lui Ion Iliescu
02 Feb 2007   •   09:36

Perioada în care Ion Iliescu a făcut parte din nomenclatura comunistă va fi subiectul unui documentar de scurt metraj. Studioul cinematografic Sahia Film, aflat sub autoritatea Ministerului Culturii şi Cultelor, lucrează la acest proiect, intitulat "O viaţă închinată lecţiilor de democraţie - Ion Iliescu".

Directorul general al acestei instituţii, Marius Iurăscu, a declarat că "ideea a plecat de la faptul că, din păcate, am fost neplăcut surprins de atitudinile domnului Iliescu, care dă acum lecţii de democraţie". Potrivit cotidianului ?Gândul?, Marius Iurăscu a decis să producă filmul pornind de la opiniile sale despre activitatea politică actuală a lui Ion Iliescu şi de la câteva discuţii pe care le-a avut cu un fost responsabil al Fondului special de la Sahia Film ( Fondul se ocupa de imaginile cuplului Ceauşescu).

Documentarul de 15 minute va cuprinde imagini de arhivă ce vor scoate în evidenţă poziţia de membru al conducerii PCR pe care Ion Iliescu a deţinut-o pentru o perioadă de timp. Iurăscu vrea să ?liciteze? filmul unor ?grupuri media?, la un preţ de pornire de 20.000 euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close