Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul rus "Faust" a câştigat Leul de Aur la Festivalul Internaţional de la Veneţia. Vezi celelalte premii

Filmul rus "Faust" a câştigat Leul de Aur la Festivalul Internaţional de la Veneţia. Vezi celelalte premii

Filmul rus "Faust" a câştigat Leul de Aur la Festivalul Internaţional de la Veneţia. Vezi celelalte premii
Sursa foto: Foto: klewtv.com
de M.Z.    |    11 Sep 2011   •   11:46
Filmul rus "Faust", în regia lui Aleksandr Sokurov, a câştigat Leul de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de la Veneţia, încheiat sâmbătă seară, potrivit Mediafax.

În competiția oficială, Aleksandr Sokurov a concurat cu regizori precum Roman Polanski, David Cronenberg, Marjane Satrapi şi George Clooney.
Pelicula câștigătoare a fost apreciată şi de critică, după proiecţia de la Veneţia.

"Faust" încheie un ciclu al regizorului rus ce tratează nebunia şi puterea, început în 1999 cu un portret al lui Adolf Hitler. Atmosfera este una sufocantă, populată cu cadavre, viscere şi personaje care dau fiori. Pentru salvarea lor, personajele trebuie să aştepte intervenţia unor oameni de pe alte planete.

Trofeul Leul de Argint pentru regie i-a revenit lui Shangjun Cai pentru "People Mountain People Sea" (China/ Hong Kong).

Premiul special al juriului a fost câştigat de filmul italian "Terraferma", de Emanuele Crialese.

Copa Volpi pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Michael Fassbender, pentru prestaţia din filmul "Shame", de Steve McQueen.

Copa Volpi pentru cea mai bună actriță a fost câștigată de Deanie Yip, din "A Simple Life" de Ann Hui (China/ Hong Kong).

În anul 2010, filmul câştigător al Leului de Aur la Festivalul de film de la Veneţia a fost "Somewhere", în regia Sofiei Coppola.

×
Subiecte în articol: Regie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close