Antena 3 CNN Actualitate Cultură Financial Times: UE, dezamăgită de România şi Bulgaria

Financial Times: UE, dezamăgită de România şi Bulgaria

Financial Times: UE, dezamăgită de România şi Bulgaria
Sursa foto: finnancial times
13 Ian 2010   •   09:08

Statele balcanice care vor să adere la Uniunea Europeană în această decadă vor avea o misiune foarte greu de îndeplinit, din cauza dezamăgirii provocate de evoluţia României şi Bulgariei, notează publicaţia Finacial Times, în ediţia electronică de miercuri.

?Rădăcinile problemei rezidă în decizia UE de a primi România şi Bulgaria în 2007, în ciuda unor suspiciuni fondate că ambele guverne erau prea slabe sau nu aveau interesul să combată problemele ce decurseseră din decenii de sărăcie şi comunism. Experienţa a fost atât de deziluzionantă, încât oficialii UE au ridicat o barieră faţă de admiterea altor state balcanice în viitor? scriu cei de la Financial Times.

Jurnaliştii arată că în Bulgaria lipsa eforturilor pentru combaterea crimei organizate au dus la o măsură fără precedent în istoria UE, cum a fost cea de suspendare a unor fonduri de milioane de euro. În ţara noastră, deşi oficialii europeni laudă noile coduri penale şi civile, sunt de părere că justiţia ar trebui lăsată să acţioneze mai independent împotriva corupţiei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UE România Bulgaria
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close