Antena 3 CNN Actualitate Cultură Jurnalele televizate de ştiri ar putea conţine în viitor segmente de animaţie (VIDEO)

Jurnalele televizate de ştiri ar putea conţine în viitor segmente de animaţie (VIDEO)

Jurnalele televizate de ştiri ar putea conţine în viitor segmente de animaţie (VIDEO)
02 Feb 2010   •   13:00

Un magnat al presei din Taiwan speră că, în viitor, jurnalele televizate de ştiri vor conţine segmente de animaţie. El a investit zeci de milioane de dolari într-o idee cu adevărat revoluţionară: imagini ale evenimentelor din actualitate, reconstituite pe calculator. Ideea nu încântă, totuşi, pe toată lumea.

Incidentul familial în care a fost implicat Tiger Woods, cel mai bogat sportiv al lumii, a făcut ocolul lumii. Dar mulţi editori de jurnale televizate au fost, fără îndoială, frustraţi că nu au putut ilustra ştirea cu imagini ale faptelor. Mogulul taiwanez de presă Jimmy Lai susţine însă că, atunci când imaginile lipsesc, ele pot fi pur şi simplu recreate pe calculator.

Magnatul a investit 30 de milioane de dolari într-un studio de producţie cu tehnologie de ultimă oră. Ştiri internaţionale sau locale - de la cutremurul din Haiti până la luptele între bandele chinezeşti - sunt transpuse în imagini în doar patru ore prin tehnica folosită pentru filme de animaţie sau jocuri video.

Procedeul nu mulţumeşte pe toată lumea. Studioul lui Lai a primit o amendă de 20.000 de dolari pentru exces de sex şi violenţă. Iar veteranii presei spun că ştirile animate fac din profesia lor un fel de caricatură.

Clipurile animate pot fi văzute, deocamdată, doar pe internet, pe siturile ziarelor lui Lai. Dar magnatul susţine că a luat legătura cu mari agenţii de presă dornice să-i răspândească imaginile pe tot globul. El speră că, în viitor, clipurile animate vor deveni un element obişnuit al jurnalelor de ştiri.



Antena 3



×
Subiecte în articol: jurnal animatie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close