Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu: "Aparținem unei mari familii, care nu lasă pe nimeni în urmă. La mulți ani cu pace și liniște, Europa!"

Lucian Romașcanu: "Aparținem unei mari familii, care nu lasă pe nimeni în urmă. La mulți ani cu pace și liniște, Europa!"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj marți, 9 mai, de Ziua Europei.

Lucian Romașcanu: "Aparținem unei mari familii, care nu lasă pe nimeni în urmă. La mulți ani cu pace și liniște, Europa!"
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Culturii
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   10:10

"În fiecare an, pe 9 mai, obișnuiam să celebrăm pacea, unitatea şi diversitatea culturală a tuturor statelor membre. Din păcate, încă traversăm momente grele, iar printre prioritățile noastre trebuie să rămână și solidaritatea și prietenia față de poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept ce durează de mult prea mult timp.", a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

"Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că această zi are o însemnătate cu totul aparte pentru țara noastră, de care merită să ne bucurăm pe deplin -  este ziua marii familii a României - Europa.

Chiar dacă acum celebrăm într-o atmosferă încărcată de îngrijorările generate de război, împreună avem forța necesară pentru a merge mai departe, fără să ne pierdem încrederea în cel mai de succes proiect politic al Europei.

Citește și: 9 mai, Ziua Europei! Este sărbătorită în toate statele Uniunii

Provocările sunt mari, dar la fel și oportunitățile, iar România nu a fost și nu este singură, este parte esențială a Uniunii Europene, egală cu toate celelalte state membre. Aparținem unei mari familii, care nu lasă pe nimeni în urmă.

La mulți ani, dragi români, cetățeni europeni! La mulți ani cu pace și liniște, Europa!", este mesajul ministrului Lucian Romașcanu.

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close