Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mark Twain şi hoţii. Bileţelul care a făcut istorie

Mark Twain şi hoţii. Bileţelul care a făcut istorie

Mark Twain şi hoţii. Bileţelul care a făcut istorie
Sursa foto: Foto: www.thefamouspeople.com
10 Feb 2012   •   08:59

În timp ce dormea într-o cameră de la etajul locuinţei sale, doi hoţi tineri au intrat în casa lui Mark Twain. I-au furat toate tacâmurile din argint, dar au fost prinşi, la scurt timp, de poliţie.

La o zi după incident, cu ajutorul unui tânăr artist, Twain a realizat următorul afiş dedicat viitorilor posibili hoţi. Începând din acea zi, biletul a stat în permanenţă agăţat de uşa scriitorului.

Acesta este haiosul mesaj adresat hoţilor:

“Pentru următorul hoţ,

În această casă nu mai există argintărie. Am numai tacâmuri placate pe care le poţi găsi în chestia aia de alamă din sufragerie, exact lângă coşuleţul pentru pisici. Dacă vrei neapărat şi coşuleţul, pune pisica în locul tacâmurilor.

Nu face zgomot – îmi deranjezi familia. Găseşti încălţăminte cu talpă de cauciuc în holul principal, lângă chestia aia în care ţinem umbrelele, şifonier parcă îi zice, sau pergolă, ceva de genul ăsta.

 
Te rog să închizi uşa la plecare.

Cu adevărat al dumneavoastră,

S.L. Clemens”



Samuel Langhorne Clemens (30 noiembrie 1835 – 21 aprilie 1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, a fost unul dintre cei mai mari scriitori, satiristi şi umoristi americani. Este „tatăl” popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” și „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.

×
Subiecte în articol: hoti
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close