Antena 3 CNN Actualitate Cultură New York Times: Cum va fi cunoscută în istorie criza financiară care a lovit lumea în 2008?

New York Times: Cum va fi cunoscută în istorie criza financiară care a lovit lumea în 2008?

New York Times: Cum va fi cunoscută în istorie criza financiară care a lovit lumea în 2008?
12 Dec 2008   •   20:44

Avem o criză. Cum o denumim? Dacă toate aspectele legate de criza financiară din Statele unite au fost deja discutate de presă, jurnaliştii de la The New York Times au încă o dilemă: care va fi numele generic dat crizei cu care se confruntă SUA şi întreaga lume.
Aşa cum Primul Război Mondial a fost doar Marele Război, la momentul în care se întâmpla, jurnaliştii americani remarcă faptul că nu a fost găsit încă un nume pentru criza cu care se confruntă economia mondială. Unii au numi-o ?declinul creditului?, alţii ?criza de pe Wall Street?, iar în ultima vreme termenul de ?mare recesiune? câştigă din ce în ce mai mult teren. Cu toate acestea, nu a fost găsit un titlu generic pentru criză, aşa cum, spre exemplu, remarcă ziariştii new yorkezi, atentatele din Mumbai au fost rapid denumite ?9-11 al Indiei?.
?Presa încearcă mereu să denumească toate evenimentele prin care trecem? a spus Jonathan Wald, vicepreşedintele diviziei economice a ştirilor CNBC. ?Dacă nu e branduit, nu există? a mai adăugat el.
Jurnaliştii sunt de părere că se va găsi un nume pentru criza financiară, aşa cum s-a găsit pentru alte evenimente cheie din istoria SUA şi a lumii, precum Watergate, Marea depresiune sau Războiul din Vietnam. Cei mai mulţi sunt de părere că numele va fi găsit în momentul în care vom putea înţelege exact dimensiunile crizei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: New York Times
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close