Antena 3 Actualitate Cultură Numai doi autori români îşi vor lansa creaţiile la cel mai mare târg de carte din lume

Numai doi autori români îşi vor lansa creaţiile la cel mai mare târg de carte din lume

14 Oct 2008   •   09:57
Numai doi autori români îşi vor lansa creaţiile la cel mai mare târg de carte din lume

În perioada 15-19 octombrie, va avea loc cel mai mare târg de carte din lume . 7000 de autori şi edituri din 101 ţări îşi vor expune cărţile la Frankfurt. Prezenţa României la acest târg este una modestă, doar doi scriitori români îşi vor lansa la târg volumele proprii.
Programul târgului va cuprinde 2.700 de lansări de carte, numeroase întâlniri cu autorii şi expoziţii, informează "Evenimentul Zilei". În cele cinci zile ale târgului, doar doi scriitori români îşi vor lansa la târg volumele proprii: Gabriela Adameşteanu (pe 17 octombrie) şi Norman Manea (18 octombrie). Operele lor vor fi analizate de criticii Daniel Cristea-Enache şi Carmen Muşat, la eveniment fiind aşteptaţi şi editorii străini ai cărţilor lor.
În total, pe rafturile standului românesc vor sta circa 1.000 de titluri. Deşi cele 31 de edituri româneşti participante la târg au parte de un buget ceva mai consistent decât anul trecut, de 462.000 de lei, alocat de Ministerul Culturii şi Cultelor, prezenţa României este una dintre cele mai modeste.
Editorii aflaţi la târg au declarat că sunt forţaţi de competiţia de pe piaţă să pună accent pe cumpărarea titlurilor străine şi nu pe promovarea celor româneşti.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close