Antena 3 CNN Actualitate Cultură Osama bin Laden pregăteşte o carte despre al Qaida

Osama bin Laden pregăteşte o carte despre al Qaida

Osama bin Laden pregăteşte o carte despre al Qaida
25 Oct 2008   •   15:07

Osama bin Laden, liderul al Qaida, lucrează la o carte în care va vorbi despre activităţile organizaţiei pe care o conduce. Potrivit postului pakistanez de televiziune Geo TV, care citează o sursă din cadrul reţelei, cartea se doreşte a fi un răspuns la ?propaganda negativă şi informaţia insuficientă? existente în prezent cu privire la Al Qaida. Cartea este scrisă în limba arabă, dar bin Laden este ajutat la scrierea ei de un tânăr care o va traduce ulterior în limba engelzî
În carte, bin Laden vorbeşte despre atrocităţile comise împotriva lumii islamice în perioada contemporană, dar şi despre modul în care cruciadele medievale au dus la creşterea influenţei occidentale în lume, evoluţie care a ajutat SUA să preia controlul asupra rezervelor petroliere ale statelor musulmane. Bin Laden consideră Statele Unite ca fiind responsabile de actuala criză financiară globală. În altă ordine de idei, se pare că în carte sunt abordate de asemenea teme precum şi evoluţia al-Qaida sau atacurile de la 11 septembrie 2001.
Se crede că, după atentatele al căror artizan este considerat a fi, Osama Ben Laden, născut în 1957 într-o familie saudită bogată, şi-a găsit refugiu undeva în zona montană greu accesibilă din nordul Pakistanului, dar informaţiile cu privire la el sunt incerte şi au apărut şi speculaţii privind posibilul său deces.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close