Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premiile Oscar. Şanse mari pentru Scorsese

Premiile Oscar. Şanse mari pentru Scorsese

Premiile Oscar. Şanse mari pentru Scorsese
04 Feb 2007   •   14:35
The Departed are cinci nominalizări la Oscar, între care şi cele pentru Cel mai bun film. Cineastul american Martin Scorsese a primit, sâmbătă, premiul decernat de Guilde, sindicatul regizorilor din SUA pentru filmul său The Departed. Acordarea acestui premiu recentei creaţii a lui Scorsese, care îi are ca protagonişti pe Leonardo DiCaprio, Matt Damon şi Jack Nicholson, îi sporeşte şansele de a obţine Oscarul pentru Cel mai bun regizor.

Şansele sunt cu atât mai mari, având în vedere faptul că în istoria Guilde, 52 din peliculele distinse de acest organism, din totalul de 58, au fost apoi recompensate cu Oscarul, informează Rompres. Acest fapt a fost confirmat inclusiv anul trecut, în cazul filmului Brokeback Mountain, realizat de taiwanezul Ang Lee.

Martin Scorsese, în vârstă de 64 de ani, cu toate că este recunoscut ca fiind unul din maeştrii contemporani ai cinematografului american, având creaţii de referinţă în lumea celei de-a 7-a Arte, precum Taxi Driver, realizat în anul 1976, cu Robert De Niro, Raging Bull, din 1980, tot cu De Niro şi Casino,/i>, dîn 1995, nu a obţinut încă mult râvnita statuetă.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close