Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premiul Nobel pentru Chimie, acordat israelianului Daniel Shechtman, pentru descoperirea cvasi-cristalelor

Premiul Nobel pentru Chimie, acordat israelianului Daniel Shechtman, pentru descoperirea cvasi-cristalelor

Premiul Nobel pentru Chimie, acordat israelianului Daniel Shechtman, pentru descoperirea cvasi-cristalelor
Sursa foto: Foto: support.ats.org
05 Oct 2011   •   13:13

Premiul Nobel pentru Chimie în 2011 a fost acordat cercetătorului israelian Daniel Shechtman pentru descoperirea cvasi-cristalelor, a anuntat miercuri comitetul Nobel, citat de AFP.

"Laureatul premiului Nobel pentru chimie pe 2011 a modificat fundamental concepţia pe care chimiştii o aveau despre un corp solid", se precizează în comunicatul emis de comitetul Nobel.

În 2010, premiul Nobel pentru chimie a fost atribuit cercetătorilor Richard Heck, Ei-Ichi Negishi şi Akira Suzuki, pentru studii efectuate în domeniul sintezei organice.

Decernarea premiilor Nobel pe 2011 a debutat luni, când cercetătorii Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină, pentru cercetările lor din domeniul sistemului imunitar.
 
Cercetătorii Saul Perlmutter (SUA), Brian P. Schmidt (SUA/ Australia) şi Adam G. Riess (SUA) au fost recompensaţi, marţi, cu premiul Nobel pentru fizică pe 2011, pentru cercetările lor privind  expansiunea Universului.

Câştigătorul premiului Nobel pentru literatură va fi anunţat joi.



×
Subiecte în articol: Premiul Nobel chimie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close