Antena 3 CNN Actualitate Cultură Serviciile medicale private ? o alternativă reală la dezastrul din sistemul de stat

Serviciile medicale private ? o alternativă reală la dezastrul din sistemul de stat

Serviciile medicale private ? o alternativă reală la dezastrul din sistemul de stat
19 Mai 2010   •   14:57

Financiarul va prezinta, in 20 mai, cele mai importante ?Servicii medicale private? ? centre medicale, policlinici si spitale private -, la care puteti sa apelati pentru o problema de sanatate, fie ca este vorba de interventii chirurgicale, stabilirea de diagnostice sau simple analize de rutina.

Suplimentul editorial ?Serviciilor medicale private? O alternativa reala la dezastrul din sistemul de stat? va ofera, alaturi de adresele si modalitatile de programare, informatii esentiale despre organizarea si modul de functionare al acestor institutii, serviciile oferite, precum si despre cele mai noi investigatii si tratamente specializate disponibile. Totodata, Financiarul v-a pregatit si o lista a preturilor medii practicate pentru diferite analize si proceduri medicale in cadrul institusiilor medicale private. De asemenea, veti afla informatii despre proiectele de viitor din domeniu serviciilor medicale private, care includ, pe langa introducerea de noi tehnologii medicale de varf, deschiderea de noi unitati - laboratoare, clinici si spitale ? la nivelul intregii tari.

Pe langa informatiile despre cele mai importanti furnizori de servicii medicale private, suplimentul editorial include, de asemenea, analize pertinente si cuprinzatoare ale principalelor probleme cu care se confrunta astazi sistemul sanitar romanesc. Financiarul a trecut in revista cateva dintre cele mai mari dificultati de care se lovesc, zilnic, cadrele medicale: exista aparatura performanta, dar nu exista consumabile, deficitul de personal este foarte mare, ceea ce implica norme crescute pentru doctori si asistenti, si, nu in ultimul rand, salarii foarte mici.
Reprezentanti ai mediului medical au raspuns la intrebarile Financiarul despre situatia actuala din sistemul sanitar romanesc dar si posibilitatile de crestere a calitatii actului medical, in contextul economic si social actual: prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Alexandru Brezoescu, presedintele Medicilor Dentisti din Bucuresti, conf. dr. Geza Molnar, consilierul ministrului Sanatatii, prof. dr. Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ?Carol Davila? din Bucuresti, Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania. Dincolo de argumentele financiare, exista o serie de conditii pe care autoritatile trebuie sa le indeplineasca pentru ca sistemul sanitar din Romania, indiferent ca este vorba de cel public sau privat, sa raspunda eficient cerintelor si necesitatilor pacientilor, considera Academician Laurentiu M. Popescu, Presedinte ales al Federatiei Academiilor de Medicina din Europa. ?Viata ne obliga prin urmare sa nutrim speranta ca vom reusi, prin buna intentie, stiinta, parteneriat si provocari asumate, sa realizam infrastructura necesara îmbunatatirii calitatii serviciilor de îngrijire a sanatatii în România. |n schimb, decidentii vor trebui sa confere încredere. Sa asigure conditii clare favorabile investitiilor. Sa sprijine un cadru de reglementare sensibil si inteligent?, afirma Laurentiu M. Popescu.

Suplimentul editorial ?Serviciilor medicale private? O alternativa reala la dezastrul din sistemul de stat? este gratuit si se distribuie ?impreuna cu editia de joi, 20 mai, a Financiarului.

×
Parteneri
Pensiile care vor creşte cu 80%-90% din septembrie
x close