Antena 3 CNN Actualitate Cultură Teatrul Odeon a câştigat procesul intentat de Valentin Ceauşescu

Teatrul Odeon a câştigat procesul intentat de Valentin Ceauşescu

Teatrul Odeon a câştigat procesul intentat de Valentin Ceauşescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Iul 2011   •   23:35

Lupta în instanţă dintre Valentin Ceauşescu şi Teatrul Odeon s-a înclinat în favoarea instituţiei de cultură. Moştenitorii familiei Ceauşescu au dat teatrul în judecată pentru folosirea fără drept a mărcii Ceauşescu. Tribunalul Bucureşti a hotărât însă că cei de la Odeon n-au greşit.

Familia Ceauşescu nu au pierdut dreptul supra mărcii înregistrate la Osim pentru toate categoriile de produse şi servici. Asta înseamnă că dacă cineva are iniţiativă şi vrea spre exemplu, să vândă o bere cu numele Ceauşescu, nu o poate face. E dreptul urmaşilor Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean.

Atunci de ce a câştigat Teatrul Odeon procesul? Magistraţii au stabilit că nu a fost încălcat dreptul la marcă. Teatrul doar a găzduit un spectacol cu numele "Ultimele ore ale lui Ceauşescu". Asta s-a întâmplat de două ori, iar piesa a fost pusă în scenă de o echipă independentă de Teatrul Odeon. Urmaşii foştilor dicatori au cerut despăgubiri simbolice de un leu.

Marca "Ceausescu" a fost inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si ii are ca titulari pe Valentin Ceausescu si pe Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceausescu. OSIM arată, într-un comunicat din februarie, că marca "Ceausescu" este înregistrată pe toate clasele de produse şi servicii incluse in Clasificarea de la Nisa.

 


×
Subiecte în articol: Teatrul Odeon Tribunalul Bucuresti proces
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close