Antena 3 CNN Actualitate Cum a ajuns Ceaușescu vedetă la alegerile din Ungaria

Cum a ajuns Ceaușescu vedetă la alegerile din Ungaria

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu a ajuns vedetă în campania electorală a vecinilor unguri.

Cum a ajuns Ceaușescu vedetă la alegerile din Ungaria
de Gabriel Dano    |    16 Noi 2021   •   17:44

Totul a început în momentul în care partidele de opoziție s-au aliat și-au ales un candidat comun pentru funcția de premier ca să scape de Viktor Orban, potrivit Aleph News.

Péter Márki-Zay, un simplu primar de oraș din provincie. „Seamănă cu Ceaușescu” – au sărit oamenii lui Orban și au împânzit rețelele de socializare cu fotografiile celor doi. Dictator e Viktor Orban – cam așa a sunat răspunsul opoziției., care a pus alături două povești comune lui Orban și Ceaușescu.

Ambii au construit stadioane supradimensionate în localitățile natale și au făcut în așa fel încît echipele de fotbal să ajungă în top. Mai nou, umbra lui Ceaușescu s-a mutat și în studiourile de televiziune.

„A fost o tragedie de fiecare dată când demenţi au ajuns într-un fel sau altul în funcţii de conducere în ţară”, a spus László Kövér, preşedintele Parlamentului ungar.

„Eu cred că dement este cel care spune cu două săptămâni înainte când va culmina primul val al epidemiei .şi care construieşte într-un sat de 2000 de locuitori un stadion cu 4000 de locuri, ceea ce n-a făcut decât celălalt geniu al Carpaţilor, Ceauşescu”, a reacționat Péter Márki-Zay, candidatla funcția de prim-ministru, din partea opoziţiei.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close