Antena 3 CNN Actualitate Cum ar fi izbucnit incendiul de la metrou. Sute de oameni au fost evacuați, iar câteva zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale

Cum ar fi izbucnit incendiul de la metrou. Sute de oameni au fost evacuați, iar câteva zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale

Anchetă de proporții după incendiul de la metroul din Bucureşti din această dimineaţă. O garnitură a rămas blocată în tunel, între staţiile Universitate şi Piaţa Romană.

Cum ar fi izbucnit incendiul de la metrou. Sute de oameni au fost evacuați, iar câteva zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale
Sursa foto: Facebook/ ISU București-Ilfov
de Cristi Popovici    |    24 Mai 2022   •   16:43

Update: Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu și a a anunțat că face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă în urma incendiului care a izbucnit marți dimineața la un tren de metrou.

”Cu privire la evenimentul înregistrat în data de 24.05.2022, când un tren a rămas blocat în tunel în zona stației de metrou Piața Romană, sector 1, polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu și desfășoară activități investigative sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate in muncă”, a transmis Poliția Capitalei.

Conform acesteia, cercetările sunt continuate de Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Știre inițială:

Sute de oameni s-au temut pentru viaţa lor după ce vagoanele s-au umplut de un fum negru.

Sute de pasageri au fost evacuaţi iar câteva zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale.

De dimineață, au fost câteva contradicții între cei de la ISU și cei de la Metrorex. Reprezentanții ISU spun că au avut de a face cu flacără deschisă, iar cei de la Metrorex spun că a fost vorba de o defecțiune tehnică urmată de degajări de fum.

Șeful ISU București spune că o flacără la o cutie cu conductori de la nivelul șinei ar fi cauza izbucnirii acestui incendiu.

Conducerea Metrorex a precizat că trenul va fi inspectat în această noapte în amănunt, iar abia mâine va putea fi stabilită o cauză oficială a izbucnirii incendiului.

Sindicaliștii Metrorex, care au și protestat astăzi în fața Ministerului Transporturilor, au fost ceva mai vocali, acuzând subfinanțarea Metrorex și spunând că aceasta ar fi cauza pentru care nu se investește așa cum ar trebui în liniile de metrou.

Linia de metrou pe care s-a întâmplat incidentul ar fi construită din 1987. Piesele de schimb sunt greu de găsit, iar atunci când se fac licitații se cumpără cele la cel mai mic preț.

La trenul în care s-a produs incendiul în această dimineață, o piesă de schimb s-a rupt, iar în momentul în care trenul a intrat în balans, s-a creat un scurt circuit, potrivit reprezentanților Metrorex.

Este o defecțiune care s-a mai întâmplat în ultimii doi ani, cel de azi fiind al patrulea la număr.

Citește și:

Incendiu la metrou, între stațiile Piața Romana și Piața Universității! Călătorii au intrat în panică

Primele imagini de la evacuarea călătorilor din metrou: ”Ne-a fost frică să nu murim asfixiați!”

Martor: "Era fum mult în vagonul de metrou, mi s-au înmuiat picioarele. Am fost panicată, în 20 de minute ne-a scos"

Raed Arafat, despre incendiul de la metrou: 172 de persoane evacuate, 25 asistate medical. Nu sunt victime

×
Subiecte în articol: metrou incendiu
Parteneri
Profesorii au respins ultima ofertă a Guvernului şi continuă protestul
x close