Antena 3 Actualitate Cum să plătim mai puţin la factura la curent? Trucuri de la specialiști

Cum să plătim mai puţin la factura la curent? Trucuri de la specialiști

de M.Z.    |    27 Oct 2016   •   10:20
Cum să plătim mai puţin la factura la curent? Trucuri de la specialiști
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Cei care vor să plătească mai puțin la factura de la curent electric, trebuie să știe că economia la curent nu se face stând cu becul stins, ci urmând niște sfaturi eficiente. 

1. Clasa ”A” - “Raţionalizarea consumului de energie electrică poate fi calea către evitarea unei facturi mari la curent. Frigiderul şi congelatorul de clase A+, A++, A +++ sunt investiţii bune pentru că extracostul aparatelor se recuperează rapid din economia de consum”, explică Florin Ungur, electrician, potrivit Adevarul.ro.

2. Becuri ecologice - o economie se poate face din schimbarea tuturor becurilor cu unele ecologice şi prin folosirea lămpilor fluorescente. 

3. Încărcare maximă - maşina de spălat este a treia cea mai mare sursă de consum cu 11,5% din energia cheltuită. 

4. Închidere totală - Dacă televizoarele, calculatoarele, DVD Playerele nu sunt folosite, atunci trebuie închise complet. 

5. Aer condiţionat cu ferestrele închise - când aerul condiţionat este pornit nu este indicat să deschidem fereastra. Fiecare salt de temperatură duce la risipă de curent electric. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close