Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”Un semnal deloc bun. O capitulare a politicului”

Dacian Cioloș, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”Un semnal deloc bun. O capitulare a politicului”

Președintele USR, Dacian Cioloș, critică decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

Dacian Cioloș, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”Un semnal deloc bun. O capitulare a politicului”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3    |    21 Oct 2021   •   17:12

Pus să comenteze numirea unui militar în fruntea guvernului, Dacian Cioloș a spus că semnalul „nu e deloc bun”:

„Nu e un semnal deloc bun din punctul meu de vedere. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare, care a fost și este condusă de un ofițer de armată și am văzut rezultatul. Practic campania de vaccinare a fost luată de la Ministerul Sănătății, dusă la premier și militarizată. Acum venim cu o propunere de premier fost militar. Nu suntem confortabili cu această poziție și este cumva și o capitulare a politicului. Noi am mers cu o asumare politică a unui guvern minoritar, cu un președinte de partid candidat de premier”, a declarat președintele USR, potrivit Mediafax.

Acesta atrage atenția că nu se vede o asumare politică din partea PNL, „ci vedem o asumare a unui om care vine din armată și care chiar dacă e civil acum sau e în rezervă vine cu acest sentiment că trebuie să vină armata să ne scoată din situația asta dificilă pentru că noi nu putem”.

Dacian Cioloș este de părere că s-ar putea forma rapid un guvern PNL – USR – UDMR însă, „decizia e la PNL” și PNL va trebui să și-o asume.

„Dacă USR nu este la guvernare, evident e în opoziție Știm că există intenția de a forma un guvern minoritar. (…) Pare să existe deja o înțelegere între PNL și PSD cu care se simt confortabil și unii și alții. (…) Vom veni chiar noi cu măsuri legislative care să pună în aplicare PNRR. România are în continuare nevoie de reforme. Vorbim de un guvern minoritar pentru a cărui instalare nu am fost solicitați”, a declarat Dacian Cioloș.
 

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close