Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș, față în față cu Mihai Gâdea. Cum a explicat premierul ofensa adusă telespectatorilor Antena 3

Dacian Cioloș, față în față cu Mihai Gâdea. Cum a explicat premierul ofensa adusă telespectatorilor Antena 3

Dacian Cioloș, față în față cu Mihai Gâdea. Cum a explicat premierul ofensa adusă telespectatorilor Antena 3
06 Dec 2016   •   21:24

Premierul Dacian Cioloș a încercat să explice marți seară, la Sinteza Zilei, cu Mihai Gâdea, afirmațiile prin care a jignit milioane de telespectatori ai Antenei 3, afirmații făcute în cursul aceleași zile, într-o dezbatere desfășurată la Grupul de Dialog Social.

”Nu a fost niciun moment referirea mea la telespectatorii dumneavoastră, față de care am respect. Respect toți cetățenii din țara asta, respect pe toți care se uită la dumneavoastră și de asta am venit aici. Au fost mai multe situații în care s-au spus neadevăruri legate de mine, de guvernul meu. La asta m-am referit” a explicat Dacian Cioloș.

A urmat apoi un dialog pe această temă, în care premierul a reiterat că nu a intenționat să ofenseze pe nimeni și a subliniat că a fost deranjat de o parte din lucrurile spuse la Antena 3 în decursul acestui an. Asta chiar dacă o parte din afirmații s-au dovedit a fi spuse chiar de miniștri ai Guvernului Cioloș.

Mihai Gâdea: Deci vă deranjează critica.

Dacian Cioloș: Mă deranjează minciunile. Uitați aici, tăieri de salarii. Cioloș vinde portul Constanța. Cioloș taie din banii veteranilor de război.

Mihai Gâdea: Nu este vorba despre dumneavoastră versus noi. Declarația dumneavoastră, care este cât se poate de clară, a fost tradusă și de cei care vă sunt favorabili. Spuneți că trebuie să vă coborâți în mocirlă, să faceți duș.

Dacian Cioloș: Îmi mențin declarația că am tot respectul pentru publicul dumneavoastră.

Mihai Gâdea: Un post de televiziune are o legimitate dată de publicul acestui post. Publicul respectiv se regăsește în ceea ce spun realizatorii, moderatorii și dintre toate opțiunile lor aleg acel post de televiziune. Dacă dumneavoastră considerați că așa stau lucrurile...

Dacian Cioloș: Accept criticile cu argumente. Din critică constructivă învățăm cu toții. Aici nu e vorba de critică, e vorba de informații neadevărate. Nu era informația verificată cu noi (...) Dacă vreun telespectator de-al dumneavoastră s-a simțit ofensat și în măsura în care este ofensat, îmi cer scuze față de el, pentru că afirmațiile nu îi vizau (...) Nu am folosit termenul mocirlă în sens peiorativ, negativ.

Ce a spus Cioloș la GDS

”Acela e locul în care, pe bună dreptate, și domnul ministru (al Sănătății n.r.) a fost la un moment dat ca să explice anumite lucruri și domnul ministru al Muncii a fost la acel post pentru a demonta anumite minciuni, fără pretenția că le putem contracara pe toate.

Eu, la acel post (Antena 3 n.r.) am fost o dată în acest mandat și mă mai duc încă o dată acum. Eu mă duc acolo din respect pentru publicul care se uită la acel post sau care se uită doar la acel post, nu le judec sau nu încerc să le înțeleg opțiunea. Eu vreau ca acei oameni să audă și punctul meu de vedere, chiar dacă se exprimă mai rar, însă dacă transmit mesajul la altă televiziune, acesta ajunge foarte greu sau nu ajunge deloc la acei oameni. Eu vreau ca oamenii care urmăresc acel post să audă și mesajul meu.

Eu sunt agronom la bază și am învățat că sunt plante care cresc în mocirlă, dar nu poți să-ți faci bine meseria dacă nu te cobori în mocirlă. Sigur, îți iei cizme de cauciuc sau faci un duș după aceea, dar tot trebuie să cobori în mocirlă”, spusese Dacian Cioloș.

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close