Antena 3 CNN Actualitate Demisia lui Blejnar, cerută de mai mulţi reprezentanţi PDL

Demisia lui Blejnar, cerută de mai mulţi reprezentanţi PDL

Demisia lui Blejnar, cerută de mai mulţi reprezentanţi PDL
26 Feb 2011   •   10:25

Mai mulţi reprezentanţi PDL cer demisia şefului ANAF Sorin Blejnar, după ce la adresa lui vin tot mai multe acuzaţii legate implicarea în corupţia din vămi. Blejnar dezminte că ar fi primit mită de la şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea.

Costea le-a spus judecătorilor că a luat şpagă 90.000 de lei în ultimele trei luni, iar o parte din bani ar fi ajuns la preşedintele ANAF. Într-un interviu exclusiv pentru Antena 3, Sorin Blejnar susţine că nu este regina corupţiei în vămi, aşa cum îl acuză tot mai mulţi dintre vameşii arestaţi.

Şeful ANAF neagă şi acuzaţiile de şantaj venite de la liderul PSD, Victor Ponta.

Şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a recunoscut în faţa judecătorilor că a luat mită.

"De altfel, poziţia inculpatului pe parcursul audierilor,a fost una sinceră (...) descriind în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B"

Preşedintele ANAF este cel care l-a numit în funcţie pe Costea. Sorin Blejanar spune că nu a primit niciun ban din mita luată de acesta şi nici nu ştie cine sunt intermediarii care ar fi dus bani preşedintelui S.B.

Senatorul PSD Valer Marian susţine că şeful ANAF se află deja în atenţia procurorilor.
 
Acuzaţii vin şi din partea preşedintelui PSD, Victor Ponta, care spune pe blogul său că şeful ANAF i-ar fi transmis prin intermediari să fie mai atent ce spune la televizor, pentru că are nişte "documente" despre el, ceea ce Blejnar neagă.

Blejnar a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului să ia măsuri ca urmare a acuzaţiilor nedovedite din mass-media.

 


×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close