Antena 3 CNN Actualitate Descoperire din al Doilea Război Mondial pe terenul din spatele casei. "Acolo foarte mulţi nemţi au fost omorâţi şi îngropaţi acolo"

Descoperire din al Doilea Război Mondial pe terenul din spatele casei. "Acolo foarte mulţi nemţi au fost omorâţi şi îngropaţi acolo"

Descoperire din al Doilea Război Mondial pe terenul din spatele casei. "Acolo foarte mulţi nemţi au fost omorâţi şi îngropaţi acolo"
de O.P.    |    20 Noi 2012   •   05:57

O descoperire macabră a fost făcută în comuna Brazi, lângă Ploieşti. În timp ce ara un teren care nu mai fusese lucrat de ani buni, un bărbat de 54 de ani a descoperit osemintele a 3 persoane. Poliţiştii cred că acestea datează din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, însă numai expertiza specialiştilor va stabili cu exactitate vechimea lor.

Terenul unde au fost găsite osemintele este în imediata vecinătate a rafinăriei de la Brazi, obiectiv intens bombardat în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Proprietarul pământului a început să lucreze terenul din nou, după o pauză de 10 ani şi lama plugului a scos în scurt timp la suprafaţă oasele umane.

Cei mai bătrâni dintre localnici nu ştiu ca în zonă să fi fost un cimitir sau o groapă comună. Dar îşi aduc aminte de război si bombardamentele nemţilor şi ruşilor.

"Catre Targsorul Vechi au fost niste cazemate si acolo foarte multi nemti au fost omorati si ingropati", îşi aminteşte un bătrân al satului.

Până acum, specialiştii au stabilit că osemintele provin de la doi adulţi şi un copil. Urmează să  identifice cauza şi data probabilă a morţii.



×
Subiecte în articol: oseminte
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close