Antena 3 CNN Actualitate Dezastru ecologic! Judeţul în care mirosul tonelor de gunoaie este greu de suportat

Dezastru ecologic! Judeţul în care mirosul tonelor de gunoaie este greu de suportat

Dezastru ecologic în judeţul Brasov. Zeci de tone de gunoaie zac pe luciul apei de la barajul Dridif. S-a ajuns aici după ploile abundente din ultimele luni, care au făcut ca toate deşeurile din râul Olt să se adune în baraj, dar responsabilii nu s-au sinchisit să le adune. Abia după ce problema a fost semnalată de jurnalişti, autorităţile au anunţat că au fost luate câteva măsuri, dar doar de avertizare.

Dezastru ecologic! Judeţul în care mirosul tonelor de gunoaie este greu de suportat
de Iulia Gorgorin    |    18 Aug 2020   •   14:20

O bombă ecologică. Aşa s-ar putea descrie imaginea dezolantă de la barajul Dridif, de pe râul Olt.

Tone de gunoaie adunate din amonte s-au blocat în baraj, iar mirosul este greu de suportat. Cel mai mare pericol planează însă asupra faunei şi vegetaţiei din zonă.

Contactaţi de reporterii Antena 3, cei de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Braşov spun că Hidroelectrica trebuie să adune gunoaiele.

''În urma controlului a dispus igienizarea lacului, îndepărtarea acelor plutitori și a acelor peturi într-o perioadă de 30 de zile. Dacă nu reușesc în 30 de zile riscă amenzi de la 35.000 la 40.000 de lei'', a spus Mihai Uţă, director Serviciul de Gospodărie a apelor Braşov.

Dacă problema nu se va rezolva rapid, această porţiune de pe râul Olt riscă să devină un focar de infecţie, nu doar pentru vieţuitoarele din apă, ci şi pentru localnicii care încă mai pescuiesc în zonă

 

 

×
Subiecte în articol: gunoaie Brașov raul otl
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close