Antena 3 CNN Actualitate Dinel Staicu, arestat preventiv în dosarul judecătoarei şpăgare Veronica Cîrstoiu

Dinel Staicu, arestat preventiv în dosarul judecătoarei şpăgare Veronica Cîrstoiu

Dinel Staicu, arestat preventiv în dosarul judecătoarei şpăgare Veronica Cîrstoiu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Aug 2013   •   12:30
Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dinel Staicu şi a Ioanei Carmen Popescu, contabila lui, fiind acuzaţi că i-ar fi dat mită judecătoarei Veronica Cîrstoiu, cercetată în acelaşi dosar. 
 
Cei doi pot face recurs în 24 de ore de pronunţarea deciziei, însă Dinel Staicu a refuzat acest recurs. Contabila a declarat recurs la decizie.

Avocatele despre care Dinel Staicu vorbea ieri în acest caz au calitate de învinuit în acest dosar.
 
La termenul de astăzi, Dinel Staicu nu şi-a angajat apărător, ci a preferat să opteze pentru un avocat din oficiu, poate şi pentru că el se aştepta la această decizie a instanţei.

 
Dinel Staicu a fost reţinut, marţi seară, de procurorii anticorupţie. El este urmărit penal pentru dare de mită, în dosarul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de Curtea de Apel Bucureşti. Judecătoarea este acuzată că ar fi luat bani pentru a-i anula lui Staicu acea condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită în dosarul BIR. 
 
Dinel Staicu a recunoscut, marţi, mita dată în dosarul judecătoarei Cîrstoiu, însă a spus că de acest lucru s-ar fi ocupat fratele său.
 
Tot marţi, fratele lui Dinel Staicu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în dosarul judecătoarelor de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de corupţie. Marian Staicu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache.
 
Potrivit anchetatorilor, în februarie 2013, Marian Staicu ar fi dat 80.000 de euro celor două judecătoare, care, în schimb, au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de eliberare a lui Dinel Staicu. 
 
Cei 80.000 de euro ar fi fost daţi cu ajutorul avocaţilor şi a unui grefier de la Tribunalul Bucureşti.
 
 
Veronica Cîrstoiu, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, în 9 august, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare, printre care şi cel în care Dinel Staicu a cerut anularea condamnării la şapte ani de închisoare din dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Veronica Cîrstoiu îşi informa mituitorii în legătură cu demersurile făcute în dosar prin semne pe care le convenea cu intermediarul mitei, avocata Adriana Dascălu. Astfel, cei care ofereau şpagă primeau confirmări că solicitările lor au fost duse la bun sfârşit şi puteau să achite tranşele de bani. 
 
Citeşte şi Judecătoarea arestată pentru o şpagă de 1.000.000 euro, AMENINŢATĂ CU MOARTEA


×
Subiecte în articol: Dinel Staicu
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close