Antena 3 CNN Meteo Directorul ANM anunţă prognoza actualizată. Zonele din țară unde se vor întregistra 10-12 grade Celsius

Directorul ANM anunţă prognoza actualizată. Zonele din țară unde se vor întregistra 10-12 grade Celsius

Directorul ANM, Elena Mateescu a anunțat prognoza actualizată, marți, în exclusivitate la Antena 3. Jumătate din ţară este sub cod de vânt puternic, însă de joi, în anumite zone, temperaturile vor ajunge până la 10-12 grade Celsius.

Directorul ANM anunţă prognoza actualizată. Zonele din țară unde se vor întregistra 10-12 grade Celsius
de Iulia Gorgorin    |    18 Ian 2022   •   14:29

Vantul a provocat pagube majore în mai multe zone din țară. Au fost zone în care rafalele au ajuns şi la 145 de kilometri pe oră.

Un acoperiş a fost luat pe sus şi zeci de oameni au rămas fără curent electric. Oamenii au primit mesaje în care erau sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele.

Şi traficul a fost de coşmar.

Din cauza viscolului, unii șoferi au ajuns cu maşinile direct în şanţ

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a vorbit, marţi, în exclusivitate despre cum va fi vremea în următoarele zile.

Sunt anunțate abateri termice sub normalul perioadei, însă, de joi, în sudul țării însă, nu va fi atât de frig, iar temperaturile vor fi de 10-12 grade Celsius.

"Într-adevăr, iarna autentică este în zona montană, dar nu numai, și în partea de vest, centru, nord a țării, acolo unde a nins în ultimele 24 de ore, dar mai ales intensificările de vânt asociate cu zăpada viscolită și spulberată. Vorbim de viscol deja și deci aspecte specifice perioadei din calendar. Ne aflăm până în această seară la ora 20, în continuare sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben, pentru că vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul, local în sudul și sud-estul țării, precum și în zona de munte. Vorbim pentru zona înaltă, în Carpații Meridionali, la rafală de 90-110 km/h viscolind în continuare ninsoarea și vizibilitatea spre 0.

iar în Moldova, viteze de 60-85 de km/h, respectiv Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55-60. Din această seară de la ora 20 până la mâine dimineață la ora 8, vorbim de zona Carpaților Meridionali și de Curbură, zone în care vitezele la rafale vor înregistra valori de 90-110 km/h. Din punct de vedere termic, o să observăm o vreme apropiată de normalul termic al perioadei din calendar, cu minime mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei, între -15 până spre -3, în zona litoralului, maxime -4 până la cel mult 5-6 grade Celsius, miercuri.

Zonele din țară unde se vor întregistra 10-12 grade Celsius

Joi, o încălzire în special în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în Oltenia, Muntenia și dealurile Moldovei. Este posibil să consemnăm maxime de 10, 12 grade în aceste zone.

Vremea se va răci de vineri, iar temperaturile vor ajunge chiar și la -18 grade

De vineri, din nou, o vreme în răcire, cu valori care, în partea de vest, centru, nord a țării, la nivelul maximelor vor fi preponderent -5 grade Celsius, minimele pe parcursul sfârșitului de săptămână, posibil -15, chiar -18 grade în zonele depresionare", a anunţat Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vremea prognoza
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close