Antena 3 CNN Actualitate Directorul Regiotrans, audiat la DNA

Directorul Regiotrans, audiat la DNA

Directorul Regiotrans, audiat la DNA
18 Feb 2015   •   12:31

Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans este audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Florin Hădărean a fost dus cu mandat şi este cercetat într-un dosar în care oficiali ai Ministerului Transporturilor şi CFR sunt acuzaţi că au luat mită pentru favorizarea unor firme la licitaţitaţiile publice.

Procurorii fac cercetări într-un dosar penal care conţine numele unor persoane suspectate că au săvârşit infracţiuni de corupţie şi asimilae celor de corupţie în domeniul transportului feroviar de călători şi subvenţiilor. Infracţiunile ar fi fost comise în perioada 2008-2013.

Procurorii suspectează că începând din anul 2010 până în prezent mai mulţi funcţionari din Ministerul Transporturilor şi CFR au favorizat Regiotrans. Operatorul privat ar fi primit, numai în 2011, 182 de milioane de lei din subvenţii, spun surse judiciare.

Procurorii DNA fac percheziţii la Compania Naţională CFR, Regionala CFR din Braşov, Ministerul Transporturilor şi mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Braşov, potrivit unor surse.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close