Antena 3 CNN Actualitate Disperarea unor turişti, rătăciţi pe munte. Au dat foc pădurii pentru a fi găsiţi de salvamontişti

Disperarea unor turişti, rătăciţi pe munte. Au dat foc pădurii pentru a fi găsiţi de salvamontişti

Disperarea unor turişti, rătăciţi pe munte. Au dat foc pădurii pentru a fi găsiţi de salvamontişti
Sursa foto: Foto: a1.ro
de O.P.    |    05 Dec 2011   •   05:45

Doi turişti din Bucureşti au fost recuperaţi duminică noapte din Munţii Bucegi după mai bine de 5 ore de căutari. Aventurierii nu aveau lanterne aşa că au dat foc copacilor, pentru a atrage atenţia salvamontiştilor.

Şi-au atins scopul însă flăcările s-au extins şi la vegetaţie.Turiştii, mamă şi fiu, voiau să ajungă la Monumentul Eroilor din Bucegi. Au pornit pe un traseu nemarcat şi s-au rătăcit la lăsarea întunericului. Pentru a fi găsiţi mai repede au făcut focul în pădure, însă din cauza vântului vegetaţia a luat foc.

Salvamontiştii spun că zona în care cei doi se aflau este extrem de dificială. I-au coborât cu greu pe turişti de pe stâncă, însă flăcările le-au dat mari bătăi de cap.

Salvamontiştii se vor întoarce pe munte pentru a verifica zona. Dacă incendiul s-a extins peste noapte, pe numele celor doi turişti poliţia va deschide un dosar penal pentru distrugere.

 






×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close