Antena 3 CNN Actualitate DNA anchetează spațiile destinate bolnavilor de COVID-19 de la Sibiu

DNA anchetează spațiile destinate bolnavilor de COVID-19 de la Sibiu

Containerele în care au fost amenajate saloane pentru tratarea pacienților cu Covid-19 de la Sibiu fac obiectul unei anchete deschise de serviciul teritorial Alba Iulia al DNA. Construcţiile modulare au fost amplasate în curtea spitalului în luna octombrie a acestui an.

DNA anchetează spațiile destinate bolnavilor de COVID-19 de la Sibiu
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2020   •   18:55

Procurorii au cerut documente referitoare la atribuirea contractului privind construcţiile modulare ale unităţii spitaliceşti, cele destinate pacienţilor cu Covid-19, precum şi plăţile efectuate până în prezent, existând un dosar penal în acest sens administrat de procurorii anticorupţie din Alba Iulia.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări 'Amplasare provizorie şi reversibilă - construcţii modulare spital' precum şi plăţile efectuate până în prezent.

SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate", a explicat pentru Agerpres directorul SCJU SibiU, locotenent-colonelul Constantin-Marinel Vlase.

Plătite din banii consiliului județean Sibiu, construcţiile modulare destinate pacienţilor cu Covid-19, au costat șase milioane de lei. Ele au fost amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de metri pătrați, în luna octombrie.

Demisiile directorului SCJU Sibiu și al DSP Sibiu au fost cerute direct de la guvern

La Spitalul Județean, în urma demisiei managerului Liliana Coldea, Ministerul Sănătăţii și MApN au propus Consiliului Județean Sibiu o echipă de conducere „care a avut rezultate foarte bune în unitățile sanitare unde a mai fost detașată pentru gestionarea situației: lt.col. Vlase Constantin Marinel ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Dl. lt.col. este medic primar, directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan. Doamna dr. Andoni Bianca Ramona, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani. Lt.col. Ciopei Ioan -Cătălin, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist în achiziții”.

Județul Sibiu a atins săptămâna trecută cea mai mare rată de infectare din țară, 9 la mia de locuitori. Municipiul Sibiu și alte trei localități din județ sunt în carantină de o săptămână.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Spital Judeţean Sibiu COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close