Antena 3 CNN Actualitate DNA trimite în judecată un fost ministru al Sănătății, acuzat de angajarea fictivă a unei consiliere

DNA trimite în judecată un fost ministru al Sănătății, acuzat de angajarea fictivă a unei consiliere

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, în prezent senator, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

DNA trimite în judecată un fost ministru al Sănătății, acuzat de angajarea fictivă a unei consiliere
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    30 Aug 2021   •   18:20

Florian Bodog este acuzat că a angajat o consilieră care lucra în Bihor, dar care apărea pontată că lucrează în același timp și la minister, în București, în 2017.

Potrivit DNA, acesta „ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract”.

Mai mult, „demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă”. Consiliera „ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”.

În urmă cu doi ani, Florian Bodog se declara nevinovat.
 

×
Subiecte în articol: DNA Ministrul Sanatatii
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close