Antena 3 CNN Actualitate DOCUMENT. Cum vor călători românii în Uniunea Europeană

DOCUMENT. Cum vor călători românii în Uniunea Europeană

Comisia Europeană recomandă un cod de culori comun, pe baza datelor furnizate de statele membre. Astfel, Comisia propune o hartă a țărilor din Uniunea Europeană care să fie actualizată săptămânal și care să utilizeze acest cod comun.

DOCUMENT. Cum vor călători românii în Uniunea Europeană
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    08 Sep 2020   •   15:45

”Pe baza informațiilor furnizate de statele membre, Comisia propune ca Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor să publice o hartă a țărilor din UE și SEE care să fie actualizată săptămânal și care să utilizeze un cod de culori comun, venind astfel în ajutorul statelor membre și al cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană și în SEE. Comisa propune: 

Culoarea verde pentru zonele în care numărul total de cazuri noi de COVID-19 semnalate este mai mic de 25 în cursul unei perioade de 14 zile ȘI procentul testelor pozitive din numărul total de teste de COVID-19 efectuate este mai mic de 3%.

Culoarea portocalie pentru zonele în care numărul total de cazuri noi de COVID-19 semnalate este mai mic de 50 în cursul unei perioade de 14 zile DAR procentul de teste pozitive din numărul total de teste COVID-19 este de 3% sau mai mare SAU numărul total de cazuri noi de COVID-19 semnalate este cuprins între 25 - 150, DAR procentul de teste pozitive din numărul total de teste de COVID-19 efectuate este mai mic de 3%.

Culoarea roșie pentru zonele în care numărul total de cazuri noi de COVID-19 semnalate este mai mare de 50 în cursul unei perioade de 14 zile ȘI procentul de teste pozitive din numărul total de teste COVID-19 este de 3% sau mai mare SAU numărul total de cazuri noi de COVID-19 semnalate este mai mare de 150 la 100.000 de persoane în cursul unei perioade de 14 zile.

Culoarea gri dacă nu sunt suficiente informații pentru a fi evaluate cele trei criterii propuse de Comisie SAU numărul de teste COVID-19 efectuate la 100.000 de persoane este mai mic de 250”, se arată în documentul emis de Comisie. 

Mai mult decât atât, Comisia recomandă ”o abordare comună pentru călătorii care vin din zone cu risc ridicat. Astfel, persoanele care călătoresc dintr-o zonă clasificată ca fiind ”roșie” sau ”gri”, FIE să respecte o perioadă de carantină, FIE să facă un test COVID-19 după sosire - acesta din urmă fiind opțiunea preferată”. 

×
Subiecte în articol: calatorie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close