Antena 3 CNN Actualitate Două automobile fabricate în România, în top 10 cele mai vândute mașini din Europa

Două automobile fabricate în România, în top 10 cele mai vândute mașini din Europa

Două mașini produse în România se află în top 10 al celor mai vândute mașini din Europa.

Două automobile fabricate în România, în top 10 cele mai vândute mașini din Europa
Sursa foto: Lukas Schulze/Getty Images
de Laura Dinu    |    04 Sep 2023   •   12:53

Conform datelor preliminare colectate de DataForce de pe piețele europene, Dacia Sandero ocupă prima poziție în clasamentul primelor șapte luni din 2023, cu mai bine de 9.000 de unități peste Tesla Model Y, scrie Economica

Potrivit sursei citate, în a șaptea lună a anului 2023, clasamentul înmatriculărilor de mașini noi are pe primul loc modelul Volkswagen T-Roc, comercializat în 16.864 de unități. Pe locul 2 se află Dacia Sandero – model al mărcii românești produs la uzinele din Maroc – cu 15.356 de unități, în timp ce poziția a treia este ocupată de Renault Clio, cu 14.953 de unități. 

În Top 10 al lunii iulie se mai află, în ordine, Volkswagen Golf, Volkswagen Tiguan, Ford Puma, Peugeot 2008, Skoda Octavia, Toyota Yaris și Kia Sportage.  

Cu alte cuvinte, Volkswagen are nu mai puțin de trei modele între primele zece, iar Ford Puma, vehicul produs exclusiv în România, la uzina Ford Otosan din Craiova, a urcat până pe locul 6 grație unei creșteri a înmatriculărilor cu 85,5% față de aceeași lună a anului trecut.  

Un alt model produs exclusiv în România, Dacia Duster, s-a aflat în iulie 2023 pe locul 13 în preferințele europenilor cu 11.426 de unități. 

De asemenea, se observă căderea în clasament a Tesla Model Y, vehicul care, după ce a stat luni bune în vârful ierarhiei înmatriculărilor de mașini noi, luptându-se acolo cu Dacia Sandero, a căzut în iulie până pe locul 21. Europenii au înmatriculat în a șaptea lună a anului doar 9.775 de astfel de vehicule. 

Grație unei majorări cu 23,3% a înmatriculărilor cumulate pentru primele șapte luni, până la 131.582 de unități, Dacia Sandero conduce autoritar clasamentul. După ce a stat luni bune în umbra Tesla Model Y, vehiculul mărcii românești din grupul Renault a beneficiat și de vânzările slabe ale modelului electric american în a șaptea lună a anului. 

Depășit de Dacia Sandero în clasamentul înmatriculărilor cumulate din perioada ianuarie – iulie 2023, modelul Tesla Model Y se mulțumește, deocamdată, cu poziția a doua. Vehiculul a fost achiziționat în acest an de 122.404 europeni.

La mică distanță de „americanul” Model Y se află Volkswagen T-Roc. SUV-ul german a fost înmatriculat în primele șapte luni din acest an în 120.587 de exemplare, valoare care îl plasează pe locul 3 în clasamentul european după Dacia Sandero și Tesla Model Y.

×
Subiecte în articol: Dacia Sandero
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close