Antena 3 CNN Actualitate Două farmacii din Capitală, suspectate că au fraudat sistemul sanitar cu nouă miliarde de lei vechi

Două farmacii din Capitală, suspectate că au fraudat sistemul sanitar cu nouă miliarde de lei vechi

Două farmacii din Capitală, suspectate că au fraudat sistemul sanitar cu nouă miliarde de lei vechi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    11 Aug 2011   •   12:37

Două farmacii din Capitală sunt bănuite că au fraudat Casa naţională de sănătate cu 9 miliarde de lei vechi, pentru medicamente pe care pacienţii se jură că nu le-au luat niciodată. Metoda era simplă: farmacistele adăugau pe reţete medicamente scumpe, pentru care cereau bani de la CNAS. 

În ultimii trei ani de zile în aceste farmacii, NEBIDO, un medicament compensat de stat cu 90 la sută, s-a vândut de 9 miliarde de lei vechi. Bani pe care managerul instituţiei, Corina Negrilă, şefa organizaţiei de femei PDL Sector 4, i-a solicitat de la casa de asigurari a municipiului Bucureşti.

Până acum, nimic ciudat. Aflăm însă că acest medicament a fost luat mai mult de femei, chit ca este unul care se foloseste de bărbaţi pentru probleme de erecţie.

Un medicament care costă  450 de lei a fost adăugat pe reţele a zeci de medici din Capitală.

De ştiut, nu au ştiut nici persoanele pe numele cărora au fost eliberate, doar pe hârtie, fiolele de testosteron.

Cel mai probabil, pacientul mergea la medicul de familie, de unde primea reţeta de care avea nevoie. Cu acea reţetă, se oprea la cea mai apropiată farmacie pentru a primi medicamentele prescrise de doctor. Pacientul pleca iar, pe reţeta care rămânea la farmacist, o persoana din interior, adauga pe lânga înscrisurile existente, un alt diagnostic şi câteva fiole de NEBIDO.

Aşa se poate explica, cum de cele doua farmacii au reuşit performanţa de a vinde anual 748 de cutii din acest medicament, în condiţiile în care în 2009, de exemplu, în cele 900 de farmacii din Capitală au ajuns doar 1500 de cutii.
Contactată mai multe zile la rând, şefa organizaţiei de femei PDL sector 4, a refuzat să facă vreo declaraţie. După 4 zile, a trimis un comunicat, prin avocatul care o reprezintă.

La aceste întrebări vor fi nevoiţi să răspundă oficialii din sănătate, cei care, practic, ar trebui să aibă grijă de banii noştri.

În acest moment, autorităţile nu pot estima câţi bani se risipesc. Suma vehiculată- 400 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: farmacii frauda medicamente retete
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close