Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu, despre Omicron în România: "Partea bună este că toate cazurile confirmate de până acum au forme uşoare"

Dr. Adrian Marinescu, despre Omicron în România: "Partea bună este că toate cazurile confirmate de până acum au forme uşoare"

Adrian Marinescu, director medical Institutul "Matei Balș" din Capitală, a comentat evoluția tulpinii Omicron în Europa, dar şi cazurile confirmate în România la două persoane repatriate din Africa de Sud.

Dr. Adrian Marinescu, despre Omicron în România: "Partea bună este că toate cazurile confirmate de până acum au forme uşoare"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2021   •   22:39

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

„Dacă ne uitam la evoluția din ultimul timp era clar că o să avem şi în România varianta nouă, chiar dacă vorbim de o situaţie controlată. Din fericire, sunt persoane care au fost carantinate. Sigur că, aşa cum se întâmplă în Europa şi cum se înroșește harta de la un moment la altul, lucrurile merg cu o repeziciune care depășește varianta Delta.

E clar că putem ajunge în punctul în care din cazuri izolate să avem transmiterea comunitară, care să fie accelerată. Hai să vedem şi partea plină a paharului şi să vedem faptul că atât în Africa de Sud şi cazurile pe care le avem în lume în acest moment sunt forme uşoare. Nu a fost nicio persoană care să decedeze. Cei doi sunt asimptomatici", a spus medicul Adrian Marinescu în cadrul emisiunii Descoperiți de la Antena 3. 

Românca din Africa de Sud confirmată cu COVID: ”Sunt în carantină, îmi este puțin teamă de Omicron”

Antena 3 vă prezintă un interviu exclusiv cu una dintre cele trei persoane confirmate cu coronavirus, dintre cei aduşi în ţară din Africa de Sud.

Noua tulpină a coronavirusului ar putea fi prezentă şi în România. Sunt suspiciuni de infectare cu Omicron în cazul a trei români, care au fost aduşi din Africa de Sud in ultimele zile. Toţi trei sunt pozitivi, însă nu se ştie cu ce tulpină sunt infectaţi.

Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru secvenţiere

Toți cei debarcați în aeroport au fost preluați de către autorități și duși la un cort mare, unde specialiști echipați în combinezoane i-au testat.

Daniela Boscor a călătorit la sfârşitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul acesteia și a prins momentul închiderii traficului aerian, astfel că după demersurile efectuate de MAE, au venit cu avionul TAROM în care a venit şi echipa de rugby.

Ea a fost confirmată pozitiv COVID, fiul acesteia nu. La aeroport a fost prezent și Raed Arafat.

Femeia se află acum în carantină la domiciliu, în Codlea și este asimptomatică

×
Subiecte în articol: Dr Adrian Marinescu omicron
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close