Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID care a înregistrat cele mai multe reacții adverse. Datele prezentate de dr. Valeriu Gheorghiță

Vaccinul anti-COVID care a înregistrat cele mai multe reacții adverse. Datele prezentate de dr. Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a spus, marţi, că potrivit datelor statistice din țara noastră, cele mai multe reacții adverse le-au înregistrat românii care s-au imunizat cu doze de la Pfizer.

Vaccinul anti-COVID care a înregistrat cele mai multe reacții adverse. Datele prezentate de dr. Valeriu Gheorghiță
Sursa foto: Colaj Hepta
de Milena Niță    |    16 Feb 2021   •   15:41

"La reacții adverse sunt: Pfizer - 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul şi 2300: febră, cefalee, stare de obseală.

Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local şi 75 de reacții generale.

Dr. Gheorghiţă: Pfizer - cele mai multe reacţii adverse, AstraZeneca - cele mai puţine

AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local şi trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie", a spus Valeriu Gheorghiță.

În privința dozelor, acesta a spus că numărul a ajuns, în 16 februarie, la peste 1,5 milioane.

"Numărul total de doze la 16 februarie este de e de 1.560.590. Stocul existent în această zi este de 262.867 de doze la nivelul centrelor de stocare din țară.

În etapa a doua bilanțul la 15 februarie este de 696.943 de oameni vaccinați, dintre care 242.776 în prima etapă si 453.169 cu a doua doză", a precizat Gheorghiţă.

Dr. Valeriu Gheorghiţă explică de ce nu este recomandată testarea înainte de vaccinul anti-COVID

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat, marţi, de ce nu este bine să ne testăm preventiv înainte de imunizare, aşa cum mulţi spun că procedează.

Colonelul a dat trei motive pentru care testarea anti-COVID de rutină nu e recomandată înainte de vaccinare, punând astfel capăt zvonurilor care circulă.

Românii care au avut COVID se pot vaccina cu o singură doză?

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunţat, marţi, că nu sunt date suficiente potrivit cărora este suficientă o singură doză de vaccin anti-COVID în cazul celor care au făcut boala, aşa cum se aude, el aducând date oficiale în  acest sens.

Astfel, după ce Franța a anunţat că ar putea decide folosirea unei singure doze de vaccin pentru cei care au făcut deja COVID-19, România nu va adopta măsura decât atunci când vor exista suficiente informaţii oficiale în acest sens.

COVID în România, 16 februarie: 81 de decese

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.676 cazuri noi de coronavirus, iar 81 de români au murit din cauza infecției cu SARS-CoV-2. 

Până marți, 16 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 765.970 de bolnavi de COVID – 19, iar 19.526 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.045. Dintre acestea, 943 sunt internate la ATI.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close