Antena 3 CNN Actualitate Un virusolog român, specialist al Institutului Cantacuzino, spune dacă a fost creat sau nu în laborator coronavirusul: "SARS CoV-2 a bătut toate recordurile"

Un virusolog român, specialist al Institutului Cantacuzino, spune dacă a fost creat sau nu în laborator coronavirusul: "SARS CoV-2 a bătut toate recordurile"

Şeful Centrului Național de Referință pentru Gripă, şi fost director al Institutului Cantacuzino din București, prof. dr. Viorel Alexandrescu, face lumină în privinţa coronavirusului şi ne spune dacă a fost sau nu creat în laborator, așa cum se vehiculează.

Un virusolog român, specialist al Institutului Cantacuzino, spune dacă a fost creat sau nu în laborator coronavirusul: "SARS CoV-2 a bătut toate recordurile"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    16 Dec 2020   •   08:25

Specialistul Viorel Alexandrescu a declarat că SARS CoV-2 nu este – sub nicio formă – un virus "scăpat" din laborator, potrivit adevarul.ro.

Prof. Viorel Alexandrescu: Este un virus care a bătut toate recordurile

"Este un virus care a bătut toate recordurile. El se elimină pe cale respiratorie, prin salivă, prin secreţie oculară, se transmite prin sânge la donatori, pe cale fecalo-orală, prin spermă. 

Deci, a bătut toate recordurile. Este un virus care nu-i făcut în laborator! Natura este cel mai performant laborator. Natura poate să creeze monştri! Asta este părerea mea!", a spus prof. Alexandrescu.

Cât despre rapiditatea cu care a fost dezvoltat vaccinul anti-COVID, profesorul a apreciat că este normală, deoarece totul s-a făcut sub presiunea pandemiei: 

"Spre deosebire de un vaccin cum este cel gripal care este cunoscut din 1944 şi dezvoltat mereu, cel împotriva SARS-CoV-2 este unul complet nou. 

Prof. Alexandrescu: Vaccinul, foarte sigur

Şi, ca la un vaccin nou să poată fi găsite anumite structuri specifice şi care induc imunitatea anticorpilor şi celulară, trebuie făcute o serie întreagă de studii. Adică se studiază virusul în amănunţime", a declarat dr. Alexandrescu.

"În mod normal, un vaccin care este complet nou, dar care nu este pentru o boală de urgenţă cum este pandemia, se face în patru etape care pot ţine un an, un an şi jumătate", adaugă specialistul.
 

×
Subiecte în articol: Viorel Alexandrescu coronavirus laborator
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close