Antena 3 Actualitate Cum poate fi privită eclipsă de Soare, vizibilă joi din România

Cum poate fi privită eclipsă de Soare, vizibilă joi din România

de Georgiana Adam    |    08 Iun 2021   •   16:27
Cum poate fi privită eclipsă de Soare, vizibilă joi din România
Sursa foto: Getty Images

Persoanele care vor să privească eclipsa parțială de Soare, care va fi vizibilă joi din România, trebuie să folosească filtre speciale. Anunţul a fost făcut astăzi, de reprezentanții Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Eclipsa de Soare din 10 iunie se va vedea ca parțială din jumătatea de nord a României. Potrivit reprezentanților observatorului, eclipsa începe cel mai devreme la ora 13.17, în nord-vest, și va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui.

Specialiștii atrag atenția că pentru a vedea eclipsa doritorii trebuie să folosească filtre speciale și că nu este indicat ca aceștia să privească direct Soarele.

"Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parțială din jumătatea de nord a țării noastre.

Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, și va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui.

Dacă doriți să o priviți va trebui să folosiți un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop eclipsa se poate observa prin proiecție, fără a privi Soarele. Nu priviți direct Soarele pentru că puteți orbi", au mai transmis pe pagina de Facebook a instituției reprezentanții Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parțială din jumătatea de nord a țării noastre. Eclipsa...

Posted by Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” on Monday, 7 June 2021

Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, și va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close