Antena 3 CNN Actualitate Eduard Hellvig: Sunt onorat de încrederea Preşedintelui. Prioritatea SRI trebuie să fie consolidarea performanţei

Eduard Hellvig: Sunt onorat de încrederea Preşedintelui. Prioritatea SRI trebuie să fie consolidarea performanţei

Eduard Hellvig: Sunt onorat de încrederea Preşedintelui. Prioritatea SRI trebuie să fie consolidarea performanţei
Sursa foto: Foto: Facebook
19 Feb 2015   •   18:27
Nominalizat pentru funcţia de director al SRI, Eduard Hellvig a reacţionat pe Facebook, acolo unde a scris un mesaj prin care îi mulţumeşte lui Klaus Iohannis pentru nominalizare şi vorbeşte despre viitorul SRI în viziunea sa.

"Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Roman de Informații. Sper ca, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate" a scris Eduard Hellvig.

"Interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței - în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.
Țin, totodată, să precizez de pe acum că sunt ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei. Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise" mai notează Eduard Hellvig.

×
Subiecte în articol: Eduard Hellvig SRI Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close