Antena 3 CNN Actualitate Educație Eroul Zilei. Tiberiu Stroia, profesorul care predă altfel

Eroul Zilei. Tiberiu Stroia, profesorul care predă altfel

Eroul Zilei. Tiberiu Stroia, profesorul care predă altfel
21 Iun 2019   •   11:57

Ca să-şi ajute elevii, un profesor din Deva a ridicat o aşa numită "Casă a Ştiinţelor". De la zero. Acolo copiii pot face experimente, pot rezolva probleme de matematică ori pot afla lucruri interesante, care nu se predau la şcoală.​

Ca într-un laborator dintr-o şcoală dotată după ultimele standarde, cu mănuşi şi halate, elevii învaţă chimia altfel. Nu văd doar imagini într-o carte veche, ci fac chiar ei experimente.

În curând, profesorul are în plan să lanseze şi un site, unde elevi din toată ţara să aibă acces la materiale educative despre chimie, fizică, matematică ori astronomie.

Pentru toate aceste lucruri, Tiberiu Stroia este #Eroul Zilei.

”Deși suntem abia la început, elevii s-au arătat foarte încântați. Au venit elevi care nu au ținut în viața lor o eprubetă. Apar imediat întrebările, de ce, cum se întâmplă, iar pe baza acestor întrebări le poți insufla dragostea de știință. Nu lucrez cu orice elevi. Când vrei să vii să lucrăm împreună, îți dau un test, dacă ai anumite aptitudini, dacă poți raționa logic. Și asta pentru că nu orice elev are capacitatea de a înțelege matematica la un anumit nivel. Nici eu nu pot să înțeleg matematica superioară care se face acum (...) Acum am șase elevi de clasa a VIII-a și patru elevi de clasa a XII-a, doi la Mate-Info și doi care vor da Bac tehnologic. Site-ul va fi sigur gata începând cu data de 1 octombrie” a spus Tiberiu Stroia la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei previziuni
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close