Antena 3 CNN Actualitate Educație Open AI vrea să introducă ChatGPT în şcoli. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore

Open AI vrea să introducă ChatGPT în şcoli. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore

Brad Lightcap, directorul operațional al OpenAI, a declarat că grupul vrea să înființeze o echipă care să exploreze modurile în care chatbotul poate fi utilizat în sistemul de învățământ.

Open AI vrea să introducă ChatGPT în şcoli. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    17 Noi 2023   •   09:50

 ChatGPT este foarte popular în rândul elevilor și studenților, dar generează temeri că pot da peste cap modul în care funcționează mai multe domenii și industrii. Din această cauză, guvernele caută să reglementeze foarte strict domeniul AI.

"Majoritatea profesorilor încearcă să găsească modalități de a încorpora (ChatGPT) în curriculum și în modul în care predau. Noi, cei de la OpenAI, încercăm să-i ajutăm să se gândească la problemă și probabil că anul viitor vom înființa o echipă cu singura intenție de a face asta", a declarat Brad Lightcap conform Reuters

Există nenumărate modalități de a folosi ChatGPT în sălile de clasă, a spus Andrew Mayne, un fost angajat OpenAI care lucrează cu profesorii, prin intermediul unei firme de consultanță. Pentru studenți, poate juca rolul unui tutore sau poate servi ca instrument pentru adaptarea cursurilor la stilul lor de învățare. Pentru profesori, poate redacta programa sau poate ajuta la exerciții în clasă, de exemplu citit în limba engleză veche, la orele despre Evul Mediu. 

Totuși, până când vor ajunge la momentul în care să utilizeze chatbot-ul în clasă, dezvoltatorii trebuie să treacă de o serie de probleme juridice, precum cele legate de confidențialitatea online a copiilor sau de vârsta minimă de la care ChatGPT poate fi folosit.

Citeşte şi: Gabriela Firea şi-a relansat cartea "Trei motive": "Memoriile reale le las pentru pensie"

OpenAI a stabilit parteneriate cu grupuri educaționale precum Khan Academy pentru a crea un tutore bazat pe inteligență artificială și cu Schmidt Futures pentru a acorda granturi grupurilor educaționale din comunitățile defavorizate. Piața este mare: cheltuielile globale pentru educație și formare vor ajunge la 10 trilioane de dolari până în 2030, estimează firma de cercetare HolonIQ cu sediul în Sydney.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close