Antena 3 CNN Actualitate Educație Bani mai mulți pentru profesori. Salariile din educaţie ar putea creşte, începând din august 2016

Bani mai mulți pentru profesori. Salariile din educaţie ar putea creşte, începând din august 2016

Bani mai mulți pentru profesori. Salariile din educaţie ar putea creşte, începând din august 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Mai 2016   •   23:07

Salariile din educaţie ar putea fi majorate prin aplicarea de corecţii, începând din august 2016, aplicarea unei noi grile de salariare din 2017 şi a bonusului de performanţă din anul 2018, impactul bugetar prin introducerea noii grile urmând să fie de 1,073 miliarde de lei pe an, rezultă dintr-un proiect al Ministerului Muncii, obţinut de News.ro.

Profesorii debutanţi, cu studii superioare de lungă durată, vor avea un salariu de bază de 1.749 de lei la încadrare, urmând ca salariul de bază să crească la 1.760 de lei după obţinerea definitivatului, se arată în anexa propusă de Executiv după întâlnirea cu sindicatele.

Cel mai mic salariu pentru cadrele didactice ar urma să fie al profesorilor, învăţătorilor, educatorilor şi celor care ocupă posturi de maistru-instructori cu studii de nivel liceal şi fără pregătire de specialitate. Aceştia vor primi, la încadrare, un salariu de bază de 1.480 de lei, urmând ca remuneraţia să poată creşte, în funcţie de vechime, la 1.990 lei.

×
Subiecte în articol: profesori august
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close