Antena 3 CNN Actualitate Educație Statistică uluitoare. Aproape jumătate dintre elevii care au dat bacalauratul în ultimii zece ani, au picat examenul

Statistică uluitoare. Aproape jumătate dintre elevii care au dat bacalauratul în ultimii zece ani, au picat examenul

Statistică uluitoare. Aproape jumătate dintre elevii care au dat bacalauratul în ultimii zece ani, au picat examenul
18 Noi 2017   •   15:25

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că în ultimii 10 ani au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. 

"În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi? Noi oricum în momentul de faţă suntem în lucru cu planurile-cadru pentru învăţământul liceal", le-a spus jurnaliştilor ministrul. 

Pop a precizat că din 15 decembrie aceste planuri urmează să fie puse în dezbatere publică, după care vor fi rescrise programele şcolare pentru anul viitor pentru învăţământul liceal. 

"Dar întrebarea rămâne aceeaşi: este bine organizat examenul de bacalaureat din perspectiva orientării şcolare a elevului? Nu orientăm greşit elevii, în condiţiile în care 700.000 dintre ei absolvenţi de la liceele tehnologice nu sunt capabili să ia examenele de bacalaureat? N-am spus niciodată că toţi absolvenţii trebuie să ia examenul de bacalaureat, dar e un semnal, pentru că e vorba de aproape un milion de oameni care probabil au fost greşit orientaţi în activitatea şcolară. Aici vorbim de bani publici şi viitorul ţării noastre", a afirmat ministrul Liviu Pop. 

Întrebat despre intenţia de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat, ministrul Educaţiei a răspuns că deja există trei sesiuni de bacalaureat. 

"Discuţia pe care încearcă să o poarte unii, văzând rezultatele bacalaureatului, este mutarea sesiunii din august în decembrie sau în februarie. Nu am spus că e o decizie şi nici măcar o intenţie de consultare la nivelul MEN. Nu vom lua o decizie până nu se va face o consultare în prealabil. Azi sunt trei sesiuni de bacalaureat. Nu e nimic nou. Important e cum aşezăm aceste sesiuni. În primăvară e bacul olimpicilor, după care vine sesiunea din iulie şi foarte repede cea din august. Eu cred că decizia trebuie luată atunci când vom avea argumentele", a explicat ministrul Educaţiei.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: liviu pop statistica
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close