Antena 3 CNN Actualitate Educație Studiu alarmant! Locul pe care îl ocupă România în UE în ceea ce privește rata abandonului şcolar

Studiu alarmant! Locul pe care îl ocupă România în UE în ceea ce privește rata abandonului şcolar

Studiu alarmant! Locul pe care îl ocupă România în UE în ceea ce privește rata abandonului şcolar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Oct 2018   •   18:02

România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriţi în Monitorul educaţiei şi formării, arată un studiu realizat de Comisia Europeană,precizând că nu a fost atinsă niciuna dintre principalele ţintele pentru 2020.

Potrivit unui raport realizat de Monitorul educaţiei şi formării al Comisiei Europene, în România se înregistrează a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din UE.

“Proporţia tinerilor care au cel mult gimnaziu în segmentul de vârstă 18-24 ani, în perioada analizată 2014-2017, este 18,1% (neschimbat comparativ cu 2014), faţă de o medie UE de 10,6%, apropiată de ţinta de 10% pentru 2020”, se arată în raportul Comisiei Europene, ediţia 2018.

Sursa citată mai precizează că România este pe ultimul loc la ponderea absolvenţilor de studii superioare, înregistrând un procent de 26,3%, faţă de o medie europeană aproape de 40% pentru anul 2020.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: şcoală studiu România
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close