Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele la matematică pentru Evaluare Naţională 2023, clasa a II-a, au fost publicate

Subiectele la matematică pentru Evaluare Naţională 2023, clasa a II-a, au fost publicate

Elevii de clasa a II-a au susţinut astăzi, 11 mai, proba scrisă la Matematică de la Evaluare Naţională 2023.

Subiectele la matematică pentru Evaluare Naţională 2023, clasa a II-a, au fost publicate
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   10:22

Elevii de clasa a II-a au susţinut astăzi ultimul test din cadrul Evaluării Naționale, care a început marți, 9 mai.

Copiii de clasa a II-a au avut la proba scrisă la Matematică de la Evaluare Naţională 2023 de calculat diferenţa dintre cel mai mare şi cel mai mic număr, dar şi de făcut comparaţii între două numere.

Potrivit metodologiei, elevii au fost așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Cei care au întârziat la Evaluare Naţională 2023 au fost conduși într-o altă clasă, de unde au putut fi supravegheați de către un învăţător.

Dacă un elev a lipsit la o testare, dar a venit la celelalte, va putea participa la cea din urmă, potrivit metodologiei.

Cum se desfăşoară testarea la Evaluare Naţională pentru clasa a II-a în 2023

Sălile în care se realizează testarea de la Evaluare Naţională 2023 sunt, de regulă, chiar sălile de clasă în care elevii susţin orele în mod obişnuit.

Evaluarea Naţională 2023 la clasa a II-a se desfăşoară în timpul orelor de curs, iar timpul alocat este de 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor, la fiecare testare.

Subiectele de la Evaluare Naţională 2023 sunt împărţite chiar de către învăţătorul de la clasă. Acesta este asistat pe toată durata evaluării de către un al doilea profesor, care nu predă la clasa respectivă.

Totodată, elevii de clasa a II-a se vor aşeza în bănci aşa cum obişnuiesc, având în vedere că subiectele sunt pe două numere. 

Înainte de începerea testelor de la Evaluare Naţională, administratorul de test realizează instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări, conform metodologie.

Citeşte şi: Subiectele la limba română de la Evaluarea Națională din 2023, clasa a II-a

Fiecărui elev de clasa a II-a, IV-a şi a VI-a i se distribuie testul de la Evaluare Naţională 2023, pe care acesta trebuie să-şi noteze numele, prenumele, dar şi unitatea de învăţământ.

Înregistrarea şi monitorizarea timpului de rezolvare a testelor de la Evaluare Naţională se fac de către administratorul de test. Totodată, acesta asigură respectarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă în timpul susţineri testelor de la Evaluare Naţională 2023.

La finalul timpului alocat testelor de la Evaluare Naţională, profesorul recuperează testele de la elevi, conform procedurilor menţionate în metodologie.

Structura subiectelor de la Evaluare Naţională 2023

Subiectele de la Evaluare Naţională 2023 sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare.

Structura subiectelor de la Evaluare Naţională 2023 pentru clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, arată în felul următor:

La clasa a II-a, subiectele de la Evaluare Naţională 2023 sunt structurate astfel: Primul test de la Evaluare Naţională 2023 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, cel de-al doilea test vizează evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite, iar cel de-al treilea test de la Evaluare Naţională 2023, vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Pentru clasa a IV-a, elevii care au urmat cursurile în limba română vor avea testele structurate astfel: Primul test de la Evaluare Naţională vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, iar cel de-al doilea test vizează evaluarea competenţelor de matematică.

Potrivit metodologiei, elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile în limba maternă li se asigură testele de la Evaluare Naţională de la matematică atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.

La clasa a VI-a, testele de la Evaluare Naţională 2023 sunt structurate astfel: Primul test vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Limbă şi comunicare, al doilea test vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Potrivit metodologiei, timpul de lucru pentru fiecare Evaluare Naţională este după cum urmează:

Timpul de lucru pentru Evaluare Naţională clasa a II-a este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat.

Pentru elevii de clasa a IV-a, timpul de lucru la Evaluare Naţională 2023 este de 60 de minute pentru fiecare test administrat.

În timp ce pentru elevii de clasa a VI-a, timpul de lucru la Evaluare Naţională 2023 este de 60 de minute pentru fiecare test administrat.

Cum se evaluează testele de la Evaluare Naţională 2023

În cazul elevilor de clasa a II-a şi a IV-a, testele de la Evaluare Naţională sunt evaluate de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar de la clasă.

În timp ce pentru elevii de clasa a VI-a, testele de la Evaluare Naţională, care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Limbă şi comunicare sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă.

În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, două având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.

Tot la clasa a VI-a, testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară Matematică şi Ştiinţe ale naturii sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Subiectele de la Evaluarea Națională clasa a II-a 2023. Ce au avut de scris elevii la Matematică

Elevii de clasa a II-a au susținut astăzi, 11 mai, proba scrisă la Matematică de la Evaluarea Națională 2023. 

Subiect Matematică Evaluare Naţională 2023 clasa a II-a, testul 1 şi 2

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ce se întâmplă cu rezultatele de la Evaluare Naţională 2023 la clasa a II-a

Rezultatele obţinute de către elevi la Evaluare Naţională 2023 nu se anunță public și nu se trec în catalog.

Astfel că, rezultatele de la Evaluare Naţională 2023 la clasa a II-a, sunt comunicate de către învățător părinților, individual.

Scopul testelor de la Evaluare Naţională este acela de a arăta în ce măsură și-au însușit copiii de clasa a II-a elementele de bază prevăzute de programa școlară și de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze.

Modele de subiecte Evaluare Naţională clasa a II-a 

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a II-a la Limba Română scris - Descarcă documentul AICI

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a II-a la Limba Română citit - Descarcă documentul AICI

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a II-a la Matematică - Descarcă documentul AICI

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a II-a la Limba Maternă scris - Descarcă documentul AICI

Model de subiect Evaluare Naţională clasa a II-a la Limba Maternă citit - Descarcă documentul AICI

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close