Antena 3 CNN Actualitate DNA a cerut anul trecut interdicţie pentru Elena Udrea de a părăsi ţara, dar instanţele au refuzat

DNA a cerut anul trecut interdicţie pentru Elena Udrea de a părăsi ţara, dar instanţele au refuzat

DNA a solicitat instanţelor de judecată, anul trecut, ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, însă judecătorii de la două instanţe au refuzat.

DNA a cerut anul trecut interdicţie pentru Elena Udrea de a părăsi ţara, dar instanţele au refuzat
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    07 Apr 2022   •   17:57

Joi, Elena Udrea a fost dată în urmărire de Poliţia Română, după ce nu a fost găsită la domiciliul său din Corbeanca. Poliţiştii trebuiau să o ridice de acasă pentru a o duce la penitenciar, ea având de executat şase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute".

Anul trecut, judecătorii de la două instanţe au refuzat să-i interzică plecarea din ţară

Pe 5 martie 2021, procurorii au cerut Curţii de Apel Bucureşti ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a pleca din ţară. "Inculpata a manifestat intenţia de a se sustrage de la judecată. În declaraţiile date afirmă că justiţia nu este independentă, decizia de condamnare este absurdă şi există în spate altcineva la butoane. Inculpata are un istoric. În anul 2018 s-a sustras de la altă condamnare şi a fugit în Costa Rica. A fost arestată acolo şi supusă unei proceduri de extrădare. (...) Având în vedere acest istoric, normal că ne-am pus problema de a o păstra pe inculpată la dispoziţia organelor judiciare. Ea nu s-a întors de bunăvoie în ţară. A făcut referiri la sistemul judiciar italian, pentru că acolo au fugit mai multe persoane condamnate în România: Alina Bica, Dragoş Săvulescu, Daniel Dragomir, Marian Zlotea", declarau procurorii în faţa judecătorilor.

Cererea procurorilor a fost respinsă atunci atât de Curtea de Apel Bucureşti, cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ultimele imagini cu Elena Udrea în România, înainte de condamnare

Elena Udrea dădea asigurări că nu va mai fugi din România, susţinând că are un copil în grijă.

Elena Udrea a fost dată în urmărire generală. Potrivit surselor Antena 3, aceasta ar fi plecat deja din România pe la Vama Giurgiu, chiar de dimineață, după ce instanța a decis că aceasta trebuie să execute 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close