x close

Elevi români au câştigat un concurs NASA, dar nu au bani să-şi ridice premiul. Ministrul Educaţiei: Concursul nu poate fi finanţat pe calea clasică

de M.Z.    |    30 Apr 2015   •   22:34
Elevi români au câştigat un concurs NASA, dar nu au bani să-şi ridice premiul. Ministrul Educaţiei: Concursul nu poate fi finanţat pe calea clasică 418 Foto: captura Antena 3

Mai mulţi elevi de liceu din Capitală au câştigat un concurs organizat de NASA, însă nu au banii suficienţi ca să ajungă la Toronto, pentru a-şi ridica premiul.

 
Este vorba de 26 de elevi câştigători, iar patru dintre aceştia - Livia, Mihnea, Monica şi Cristian - elevi în clasa a X-a, la Colegiul de informatică Tudor Vianu din Bucureşti, au fost prezenţi joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Ei s-au clasat pe locul doi la concursul NASA şi au nevoie de aproximativ 2.000 de euro fiecare, pentru a putea să se prezinte la premiere, la Toronto. Banii sunt necesari pentru transportul cu avionul şi cazare.
 
Elevii lucrează din decembrie 2014 la proiectul NASA, care a însemnat crearea unei staţii spaţiale apentru viitor, în carte să se poată trăi.
 
Toţi cei care au posibilităţi materiale sunt aşteptaţi să îi ajute pe elevii români să ajungă la Toronto, să-şi ridice premiul de la NASA.


Chiar în timpul prezentării acestui caz, un telespectator al Antenei 3 a sunat şi s-a oferit să ofere bilete de avion pentru cei patru elevi prezenţi în studio.

 
Ministrul Educaţiei: Acest concurs nu face parte din seria celor care pot fi finanţate pe calea clasică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a intervenit prin telefon la Antena 3, şi a spus că va încerca să găsească soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii.
 
"Încercăm să găsim soluţii, să putem ajuta un număr cât mai mare de elevi. Acest concurs face parte din seria celor care nu pot fi finanţate pe calea clasică, să spun aşa. Facem tot posibilul să găsim cele mai bune soluţii", a spus, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.


Ministrul Finanţelor: Vom găsi bani pentru copii

 La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a transmis Antenei 3 că va face tot posibilul să găsească banii necesari pentru transportul copiilor.

 

Citeşte mai multe despre:

NASA Sinteza Zilei Sinteza Zilei cu Mihai Gadea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati