Antena 3 CNN Actualitate Camelia Platt, femeia care oferă sprijin pentru cei cu deficienţe de văz şi auz

Camelia Platt, femeia care oferă sprijin pentru cei cu deficienţe de văz şi auz

Pandemia ne-a schimbat viaţa tuturor, dar pentru oamenii cu deficienţe de văz sau de auz această perioadă este şi mai grea. Pentru că, din păcate, la noi, nevoile acestor oameni nu sunt o prioritate în agenda publică. Gânditi-vă că multe dintre aceste persoane sunt elevi sau studenti, şcoala se face în mare parte online, iar multi dintre aceşti oameni nu îşi permit dispozitive pentru cursuri online şi au mare nevoie de metode de predare si de manuale adaptate nevoilor lor.

Camelia Platt, femeia care oferă sprijin pentru cei cu deficienţe de văz şi auz
de Iulia Gorgorin    |    14 Oct 2020   •   15:25

Echipa Fundatiei "Light Into Europe" încearcă zi de zi să le îmbunătățească viaţa celor cu deficienţe de văz şi de auz: le oferă sprijin, acces la tehnologiile de care au nevoie si conditii corecte de învăţare.

Camelia Platt, directorul executiv al Fundaţiei "Light Into Europe" a vorbit la rubrica la ''Eroul zilei'' despre nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

''Cred că în această perioadă excepţională pentru fiecare dintre noi, unică, persoanele cu dizabilităţi sunt eroii de fiecare zi. Deşi invizibili şi modeşti, discreţi în comunitate, copiii şi adulţii cu dizabilităţi fac parte din comunităţile noastre. Light Into Europe este o fundaţie care furnizează servicii de sprijin educaţional şi de viaţă independentă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi de vedere şi de auz.

În această perioadă, a trebuit să facem faţă unei avalanşe de nevoi care au apărut peste noapte pentru toată lumea. Şi copiii nevăzători şi surzi au fost în educaţie online, deşi vasta majoritate a lor nu a avut acces la nicio tehnologie. A trebuit să ne mobilizăm foarte rapid'', a spus Camelia Platt, director executiv al Fundaţiei ''Light Into Europe''.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei camelia platt deficiente
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close